ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ευτελίζουν την λειτουργία του ΠΕΣΥ στο επίπεδο ενός σχολικού 15μελούς

Από το Γραφείο του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου δίδεται στη δημοσιότητα η τοποθέτησή του στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ενημέρωση των πολιτών, που αποτελεί και την απάντησή του προς κάθε σχετικό σχόλιο ή δημοσίευμα.

«Πραγματικά με εκπλήσσει πολύ αρνητικά η προσπάθεια της αντιπολίτευσης, με κάποια εξαίρεση, να προβάλει διαδικαστικού τύπου ζητήματα με τρόπο που ευτελίζει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όσοι παραβρεθήκαμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου(5Η Τ.Σ. 20019) γνωρίζουμε πολύ καλά τι αποφασίστηκε. Δεν είμαστε μικρά παιδιά όλοι ήμασταν εδώ. Ως πρόεδρος αρχικά πρότεινα η συνεδρίαση να συνεχιστεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου και στη συνέχεια παρενέβη ο Περιφερειάρχης και ζήτησε η συνεδρίαση  να συνεχιστεί την επομένη  ημέρα Τρίτη  13 Μαρτίου, πρόταση η οποία  και έγινε ομόφωνα  αποδεκτή από όλα τα παραβρισκόμενα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκ των υστέρων δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι υπήρξε ασάφεια αποκλειστικά και μόνο ως προς την ώρα  που θα γινόταν η συνεδρίαση η οποία διευκρινίστηκε  με το mail που έστειλα ως Πρόεδρος. Η ημέρα συνέχισης της συνεδρίασης αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση από τα παραβρισκόμενα μέλη να είναι η Τρίτη 13 Μαρτίου.    

Κάποια από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ισχυρίζονται ότι δεν είναι έτσι, ωστόσο κανένα από αυτά τα μέλη δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση. Πως άραγε γνωρίζουν  τι  έγινε, πως φτάνουν στο σημείο παντελώς αυθαίρετα σε έγγραφό τους να χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση της 13 Μαρτίου παράνομη. Αν είχαν το παραμικρό ενδιαφέρον θα είχαν παραβρεθεί στη συνεδρίαση. Σύσσωμη η αντιπολίτευση απείχε  από τη συνεδρίαση με σκοπό  να μην υπάρξει  απαρτία. Όταν η απαρτία επετεύχθη ισχυρίζεται ανυπόστατα  γεγονότα  και επιχειρεί να βγάλει όλους εμάς που παραβρεθήκαμε στην συνεδρίαση τρελούς.

Λοιπόν κύριοι συνάδελφοι δε θα επιτρέψουμε τον ευτελισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου τα πρακτικά υπογράφονται από τα μέλη του Προεδρείου και τον Γραμματέα και επικυρώνονται στην επομένη συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η χορήγηση  των ηλεκτρονικών αρχείων της ηχογράφησης  δεν προβλέπεται. Ο κανονισμός προβλέπει τη χορήγηση αντιγράφων των πρακτικών τα οποία και χορηγήθηκαν σε όλους σας.

Σήμερα συζητάμε την επικύρωση των πρακτικών της συνεδρίασης της 13 Μαρτίου .Κύριοι της αντιπολίτευσης θα πρέπει να ντρέπεστε  γιατί επιδιώκετε να κατεβάσετε τη λειτουργία του Συμβουλίου στο επίπεδο ενός σχολικού 15μελούς. Άποψη για το τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 12ηςΜαρτίου μπορούν να διατυπώσουν μόνο όσοι παρευρέθησαν σε αυτήν. Το Περιφερειακό  Συμβούλιο δεν είναι Reality ούτε ποδοσφαιρικός αγώνας για να διαμορφώνουμε άποψη από τα πλάνα των πρωινάδικων ή της αθλητικής Κυριακής.

Τα πρακτικά φέρουν την υπογραφή των μελών του Προεδρείου και του Γραμματέα όπως απαιτεί ο Κανονισμός. Σήμερα ψηφίζουμε την επικύρωσή τους  όπως προβλέπεται.

Όποιος έχει αντίρρηση στην επικύρωση να την καταψηφίσει και αν θέλει να καταγραφεί στο κείμενο της απόφασης  η αιτιολογία για την καταψήφιση.»