ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Γιατί δεν κατεβαίνει στις εκλογές η «Άλλη Πρόταση»

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμετάσχει στις φετινές δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ναυπλιέων εξηγεί η «Άλλη Πρόταση», με ανακοίνωσή της:

«Μετά από συνάντηση των ανθρώπων της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ αποφασίστηκε η δημοτική παράταξη να μην συμμετέχει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Οι λόγοι αυτής της αδυναμίας, σύμφωνα με τη δική μας ματιά, είναι οι εξής:

1. Είναι μια περίοδος που οι έννοιες της συλλογικής προσπάθειας και της παρέμβασης χωρίς άμεση κομματική ή προσωπική αναφορά έχουν κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω.

2. Η προεκλογική περίοδος στηρίζεται κυρίως σε απόλυτα προσωπικές επιδιώξεις, χωρίς καταγραφή απόψεων για το δήμο. Είναι ένας ιδιότυπος προεκλογικός αγώνας ιντερνετικής πασαρέλας με φιγούρες υποψηφίων.

3. Ταυτόχρονα, καταγράφεται και η προσπάθεια κομματικών κερδών μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές με απόλυτα κομματικούς υποψήφιους.

Σε αυτό το κλίμα, και κύρια με τις δικές μας παραλείψεις και ασυνέπειες, την έλλειψη σταθερής παρέμβασης στην κοινωνία, την αδυναμία ανοίγματος σε νέο κόσμο μέσα από τη σύγκλιση των απόψεων και όχι προσωπικών επιλογών (δεν θέλαμε και εμείς να βρούμε τον έναν και μοναδικό τιμονιέρη), σταθμίσαμε τα δεδομένα και αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε στις εκλογές.

Στα αίτια της μη καθόδου δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και σε πολιτικές σκοπιμότητες πολιτικών παραγόντων που τα περασμένα χρόνια μας δίχασαν με ψευτοδιλήμματα για να κάνουν πολιτικές καριέρες, τοπικά και όχι μόνο.

Η παράταξη θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο παρέμβασης. Αυτό εξάλλου είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, όπως και η προσπάθεια συλλογικής λειτουργίας. Θα παρέμβουμε κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και μετά τις εκλογές με τις απόψεις μας για το Δήμο.

Δεν θα στηρίξουμε κανένα συνδυασμό από αυτούς που έχουν δηλώσει ότι θα κατέβουν στις εκλογές. Ο κάθε δημότης μπορεί να σταθμίσει τα πράγματα και ψηφίζει κατά συνείδηση. Αυτό άλλωστε κάναμε πάντα με συνέπεια σε όλα τα εκλογικά διλήμματα.

Δυστυχώς, σ΄ αυτές τις εκλογές δεν θα είμαστε στο ραντεβού μας με τις κάλπες. Θα είμαστε όμως παρόντες στη συνεχή προσπάθεια να μπολιάσουμε την κοινωνία και τους δημότες με νέες ιδέες, με συμμετοχικές προσπάθειες, με την αναβάθμιση του ρόλο του εμείς και όχι του εγώ.

Στην πολυετή παρουσία μας κερδίσαμε στο χώρο των ιδεών και απόψεων. Είχαμε τη συμπάθεια των δημοτών αλλά τις περισσότερες φορές, όχι χωρίς δικές μας ευθύνες, η αγάπη τους «αργούσε μια μέρα». Το κακό ήταν ότι αυτή η ημέρα ήταν η μέρα των εκλογών…

Στα δημοτικά μας όπλα δηλώνουμε «παρά πόδας».