ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σωρεία έργων για την Αργολίδα από την Περιφέρεια

Το «πράσινο φως» έλαβαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έργα βελτίωσης και συντήρησης του συνόλου του οδικού δικτύου της Αργολίδας σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό, τη σήμανση και τα στοιχεία ασφαλείας του, η κατασκευή πεζογέφυρας στο Κιβέρι, και τέλος εγκρίθηκε η ασφαλτόστρωση τμημάτων οδού από το Ελληνικό ως την Κρύα Βρύση.

Στον άξονα της βελτίωσης των υποδομών αθλητισμού, στον οποίο η Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα σε όλη την χώρα, εγκρίθηκε η υλοποίηση έργων εκσυγχρονισμού στα γήπεδα του Πορτοχελίου, της Ερμιόνης, των Μυκηνών και του Μαλανδρενίου.

Τέλος, η ανάδειξη του χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου μπήκε σε ρεαλιστικές βάσεις, αφού εγκρίθηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Επιδαύρου, έργο που αποτελεί αίτημα δεκαετιών για όλη την Αργολίδα.

Τη βαθιά του ικανοποίηση εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συνέχιση των έργων στην Αργολίδα, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο «θα έχει μέσα στο επόμενο διάστημα ένα από τα αρτιότερα οδικά δίκτυα, αλλά και σύγχρονους αθλητικούς χώρους. Η επιμονή μας και η σκληρή δουλειά να υπερβαίνουμε τα γραφειοκρατικά αδιέξοδα δεκαετιών και την αδράνεια έχουν ως αποτέλεσμα να μπορέσει η Αργολίδα να πρωταγωνιστήσει ως νέος τουριστικός πυλώνας όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά και της χώρας. Τόσο η δημοπράτηση της μαρίνας του Ναυπλίου που θα αποτελέσει κόσμημα και πόλο έλξης για την Νότια Ελλάδα, όσο και η διαρκής μας υποστήριξη σε έργα πολιτισμού, αλλά και η Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση που εξελίσσεται στους Δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλίου θα αλλάξουν ριζικά τον χαρακτήρα της αργολικής τοπικής οικονομίας. Η Πελοπόννησος προχωρά μπροστά και αυτή η πορεία δεν αναχαιτίζεται από καμία εφήμερη και μικροπολιτική κριτική».