ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τα προβλήματα των ΑμεΑ στον Δήμο Ναυπλιέων, σύμφωνα με τον Γκόνη

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με Ειδικές Ανάγκες στην Πυργέλα και τα προβλήματα των ΑΜΕΑ στο Νομό και το Δήμο Ναυπλιέων αναφέρεται ο Κώστας Γκόνης, υποψήφιος δήμαρχος Ναυπλιέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκαν πρόσφατα με το Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αργολίδας και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματαπου απασχολούν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες: Όσα αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, οι δυσκολίες στη λειτουργία του Συλλόγου, η απουσία της πολιτείας από τις δομές στήριξης των ΑΜΕΑ και τόσα άλλα.

Είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Οι οικογένειες με ΑΜΕΑ και τα ίδια τα άτομα με τις ιδιαιτερότητές τους, φέρουν βαρύ το φορτίο των προβλημάτων που καλούνται να διαχειριστούν.

Η πολιτεία ουσιαστικά είναι αμέτοχη στην περίθαλψη και την ανακούφιση των ατόμων αυτών. Έχει αναθέσει την αρμοδιότητα αυτή αποκλειστικά στην οικογένεια και σε Συλλόγους των ΑΜΕΑ, σε εθελοντές και χορηγούς.

Τη Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 έγιναν τα εγκαίνια του ΚΔΑΠ για ΑμΕΑ στη Πυργέλα.

Το κτήριο ενώ έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση στο Σύλλογο πάνω από δύο χρόνια! Δε λειτουργεί λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού.

Τώρα, εν όψει εκλογών, η Περιφέρεια θεώρησε σκόπιμο να εισπράξει τα εύσημα. Έτσι σε συνεργασία με τους Βουλευτές του νομού και τις Δημοτικές Αρχές Ναυπλίου και Άργους οργάνωσαν μία φιέστα εγκαινίων.

Δεν σεβάστηκαν ούτε τα ΑμεΑ ούτε τις οικογένειες τους, κοροϊδεύουν όλο αυτό τον κόσμο που τραβάει ένα Γολγοθά καθημερινών δυσκολιών και πίεσης. Η όλη φιέστα ήταν έξω και πέρα από τα προβλήματα των ΑΜΕΑ. Αρκέστηκαν μόνο σε δηλώσεις συμπάθειας και υποσχέσεις. Όλοι τους, Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι αντί να θεωρήσουν δικό τους πρόβλημα τη δημιουργία και λειτουργία δομών περίθαλψης των ΑΜΕΑ αναθέτουν το ρόλο αυτό στο Σύλλογο, τους εθελοντές και τους χορηγούς. Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης το μόνο που είχε να «τάξει» ήταν ότι θα προσπαθήσει να πάρει πόρους από το ΕΣΠΑ για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ. Άραγε πότε; Μέχρι τότε τι θα πρέπει να κάνουν οι οικογένειες;

Δεν ανέφερε κανένας τους τι γίνεται με το κτήριο Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μΕΑ Αργολίδας στην Αγ. Τριάδα που εδώ και πολλά χρόνια υπολειτουργεί;

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούμε την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με ΑΜΕΑ. Ζητάμε από τον Δήμο την Περιφέρεια και την κυβέρνηση να εξασφαλίσουν την αναγκαία χρηματοδότηση για τη στελέχωση, τη στήριξη και λειτουργία των δομών περίθαλψης των ΑμεΑ. Τόσο στο ΚΔΑΠ Πυργέλας όσο και στο ΚΕΚΥΚΑμΕΑ Αγ. Τριάδος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στέκεται αλληλέγγυα στους φορείς των ΑΜΕΑ, τις οικογένειες και τους εργαζόμενους και στηρίζει αποφασιστικά κάθε αγώνα τους για αξιοπρεπή ζωή με βάση της ανάγκες».