ΡεπορτάζΑρχείο

Κολυμπούν Γλυκιά και Εργατικές – Βοήθεια ζητά η ΔΕΥΑΝ

Ευκαιρία για τους κατοίκους της Γλυκιάς και των Εργατικών Κατοικιών του Ναυπλίου να εξασκηθούν στο …κολύμπι αφού μόνο έτσι μπορούν να διασχίζουν τους δρόμους, μετά την πρωινή μπόρα.

Μεγάλες εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά πυκνά όταν βρέχει. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του anagnostis, οι οποίες αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος που προκλήθηκε μόνο και μόνο από μία σύντομη ανοιξιάτικη μπόρα!

Κολυμπούν Γλυκιά και Εργατικές

Για το θέμα παρενέβη η ΔΕΥΑ Ναυπλίου που με ανακοίνωσή της ζητά βοήθεια από υπεύθυνους φορείς, και συγκεκριμένα από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και τους ΤΟΕΒ.

Τα αίτια του φαινομένου αυτού εντοπίζονται από την ΔΕΥΑΝ στην ανάσχεση της απορροής των ομβρίων υδάτων προς την θάλασσα μέσω των χειμάρρων Ραμαντάνη – Γλυκιάς και των υφιστάμενων χανδάκων, λόγω της έμφραξης αυτών από βλάστηση και μπάζα.

Κολυμπούν Γλυκιά και Εργατικές

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ:

«Ως γνωστόν έχει δημιουργηθεί μέγιστο πρόβλημα για του κατοίκους – οικοπεδούχους των περιοχών Γλυκιάς – Εργατικές Κατοικίες.

Το πρόβλημα αυτό συνίσταται στο γεγονός της συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στις περιοχές αυτές λόγο των έντονων βροχοπτώσεων  και των ακραίων καιρικών φαινομένων που υπέστη η περιοχή μας το τρέχον έτος.

Κολυμπούν Γλυκιά και Εργατικές

Η αίτια του φαινομένου αυτού οφείλεται στην ανάσχεση της απορροής των ομβρίων υδάτων προς την θάλασσα μέσω των χειμάρρων Ραμαντάνη – Γλυκιάς και των υφιστάμενων χανδάκων, λόγω της έμφραξης αυτών από βλάστηση και μπάζα.

Συνεπώς για την λύση του προβλήματος αυτού απαιτείται ο καθαρισμός με ειδικά μηχανήματα των προαναφερθέντων χειμάρρων και των υφιστάμενων χανδάκων.

Κολυμπούν Γλυκιά και Εργατικές

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της καθώς και των δυνατοτήτων της ήδη έχει πάρει πρωτοβουλία  εκτελώντας και προγραμματίζοντας διάφορες ενέργειες, όπως δημιουργία ροής για εγκλωβισμένα νερά σε πάροδο της οδού των παλαιών Εργατικών Κατοικιών – διευθέτηση κοίτης χάνδακος παραπλεύρως της σιδηροδρομικής γραμμής επί της παραλιακής οδού Ναυπλίου – Νέας Κίου και άλλες παρόμοιες ενέργειες όχι μόνο το τρέχον έτος αλλά και τα προηγούμενα.

Για αυτό το λόγο καλεί άμεσα σε συνεργασία – ενεργοποίηση τους υπεύθυνους φορείς (Περιφερειακή Ενότητα για τον καθαρισμό και την διευθέτηση των χειμάρρων- ΤΟΕΒ για την ορθολογική διαχείριση  των αποθεμάτων νερού).

Κολυμπούν Γλυκιά και Εργατικές

Ολοκληρώνοντας θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η συνεργασία των υπευθύνων φορέων μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, για την επίλυση του προβλήματος (Περιφερειακή Ενότητα – ΤΟΕΒ-Δήμος-Δ.Ε.Υ.Α.Ν)».