ΠολιτισμόςΑρχείο

Βόλτα στις Μυκήνες παρέα με νυχτερίδες, μέλισσες και ανυπόφορη μπόχα!

Μόλις μπαινεις μέσα η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Ζούνε νυχτερίδες και ο επισκέπτης πατάει και μυρίζει τα κόπρανα τους! Επιπρόσθετα σμήνη μελισσών Απρίλιο και Μάιο φωλιάζουν στην είσοδο αυτού του επιβλητικού μνημείου με αποτέλεσμα πολλές φορές οι τουρίστες να μην μπορούν να μπουν στο μνημειο.

Με τα παραπάνω λόγια περιγράφει την εμπειρία της από την πρόσφατη επίσκεψη στις Μυκηνές η γνωστή δημοσιογράφος Μάγδα Παπαγιάννη. 

Η κατάσταση που επικρατεί στο εμβληματικό μνημείο μάλλον δεν μας κολακεύει και πολύ.

Νυχτερίδες, μέλισσες, δυσοσμία στον Τάφο του Ατρέα στις Μυκήνες

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος:

«Ντροπή.Και θλίψη.

Επισκέφθηκα με προσκυνηματικό δέος τις Μυκήνες. Είχα να πάω από παιδί.Δυστυχως δεν έχει αλλάξει τίποτα.Τα αριστουργηματικά απομεινάρια του μηκυναικου πολιτισμού στον απόκοσμο λόφο που ατενίζει το Ναύπλιο και τη θάλασσα ειναι αφημένα στο χρόνο και στην τύχη τους…Ευτυχώς έγινε ένα μικρό μουσείο…Ένα κιόσκι εισόδου κι ένας ταμιας Ούτε ένα καφέ να ξαποστάσεις,να πάρεις ένα νερό,ούτε ένα πωλητήριο τίποτα!

Πληροφορήθηκα μάλιστα ότι τα πωλητήρια λειτουργούν από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Μάρτιο και μετά κλείνουν! Αν είναι δυνατόν! Στην υψηλή τουριστική περίοδο κλείνουν! 

Νυχτερίδες, μέλισσες, δυσοσμία στον Τάφο του Ατρέα στις Μυκήνες

Το ασύλληπτο συνάντησα στο πιο σπουδαίο αρχιτεκτονικό εύρημα αυτού του πολιτισμού στον θολωτό τάφο του Ατρεα..Μόλις μπαινεις μέσα η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Ζούνε νυχτερίδες και ο επισκέπτης πατάει και μυρίζει τα κόπρανα τους!!! Επιπρόσθετα σμήνη μελισσών Απρίλιο και Μάιο φωλιάζουν στην είσοδο αυτού του επιβλητικού μνημείου με αποτέλεσμα πολλές φορές οι τουρίστες να μην μπορούν να μπουν στο μνημειο. Ευτυχώς χθες δεν ήταν πολλές αν και τα παιδιά φοβήθηκαν. Είμαστε απίστευτοι πάντως! Δεν μπορεί να είναι σοβαρή αυτή η χώρα όταν οι ηγέτες της αδιαφορούν για την μονάκριβη ιστορία της!»