ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Πιο ώριμος από ποτέ ο Μαλτέζος, βάζει στο επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία το να ανακατεύεσαι με τον κόσμο, να καταλαβαίνεις το πρόβλημά του, να αντιλαμβάνεσαι τί είναι αυτό που τον απασχολεί και να μπορείς να ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα και τις ανάγκες». Αυτό είναι η βασική αρχή του Γιάννη Μαλτέζου για να πολιτευτεί στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Όπως λέει σε φίλους και σε συνεντεύξεις του «Το βασικό είναι να μπορέσει να υπάρξει ένα καλύτερο αύριο, ένα ουσιαστικό αύριο για την Πελοπόννησο. Μακριά από μικροέργα, μακριά από έργα βιτρίνας, μακριά από φιέστες, από κενά λόγια. Πρέπει να στοχεύσουμε να φέρουμε επενδύσεις, να ανταπεξέλθουμε στην ερήμωση κτημάτων που τα εγκαταλείπουν οι αγρότες, να ζωντανέψουμε χωριά στα οποία εγκαταλείπεται η κτηνοτροφία και οι ντόπιοι φεύγουν για να βρουν μικρομεροκάματα στα αστικά κέντρα. Πρέπει να βάλουμε ως αρχή, το πώς θα αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο συσκευαστήριο έκλεισε και το τί θα γίνει με το πορτοκάλι, γιατί ευτυχώς ή δυστυχώς η Αργολίδα βασίζει την οικονομία της στο μεγαλύτερο ποσοστό στο πορτοκάλι και στο λάδι. Να δούμε πως θα μπορέσουμε να αυξήσουμε το εισόδημα του κόσμου, να μην χρειαζόμαστε συσσίτια, να μην χρειαζόμαστε επιδόματα, να σταθούμε στα πόδια μας οικονομικά, κοινωνικά, τουριστικά, πολιτιστικά».

Γιάννης Μαλτέζος

Ο Γιάννης Μαλτέζος πιστεύει ότι βασικά προβλήματα θα έπρεπε να είχαν τελειώσει εδώ και καιρό. Και αναφέρεται στο ζήτημα διαχείρισης αποκριμάτων, στην ύδρευση και άρδευση στην Ερμιονίδα, λέγοντας ότι «ακόμα καθόμαστε και συζητούμε για τον Ανάβαλο».

Αλλά και τα θέματα της πρόσβασης θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι λυμένα εδώ και χρόνια και ως χαρακτηριστικό παράδειγμα φέρνει τον δρόμο μέχρι το Λυγουριό, λέγοντας ότι «όση ώρα θέλεις από το Αρκαδικό μέχρι το Λυγουριό, άλλη τόση ώρα θέλεις από Αγία Ελεούσα μέχρι εκεί που ξεκινάει ο καινούργιος δρόμος». Ανάλογα τοποθετείται και για την πρόσβαση από την Εθνική Οδό Κορίνθου – Τριπόλεως, σημειώνοντας ότι «η είσοδος από τα Δερβανάκια είναι ένα έργο καθόλα έτοιμο για να δημοπρατηθεί και δεν έγινε ποτέ». Λιμάνια, αλιευτικά καταφύγια και μαρίνες πρέπει να υπάρξουν σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο.

Στα θέματα που θεωρεί ότι έπρεπε να έχουν επιλυθεί εντοπίζει ακόμα μεταξύ άλλων την χωροθέτηση βιομηχανικών περιοχών, την καταπολέμηση ανεργίας και πολλά άλλα.