Αναγνωρισμένη ηθοποιός, επιτυχημένη υπουργός και τώρα χτυπάει την πόρτα του Ευρωκοινοβουλίου. Η Λυδία Κονιόρδου, που θα βρίσκεται τη Δευτέρα στο Ναύπλιο (15 Απριλίου στο Βουλευτικό), με αφορμή την παράσταση Οιδίπους σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουίλσον που θα παιχτεί το καλοκαίρι στην Επίδαυρο, σε συνέντευξή της στον Άκη Γκάτζιο, ξετυλίγει τους πολιτικούς στόχους της, με επίκεντρο πάντα τον πολιτισμό.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιατί όμως η Λυδία Κονιόρδου ζητά την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές;
ΑΠ. «Κατ΄ αρχάς ήταν μία τιμητική πρόσκληση του Πρωθυπουργού που φυσικά δεν μπορούσα να αρνηθώ. Θεωρώ ότι μέσα από τη γνώση και την εμπειρία πολλών χρόνων μέσα στον Πολιτισμό, αλλά και πρόσφατα μέσα από την μεγάλη δοκιμασία ή τη δοκιμή των δυνάμεών μου στο υπουργείο Πολιτισμού με πολύ θετικά αποτελέσματα, θεωρώ ότι έχω τη δυνατότητα να είμαι χρήσιμη για τον Πολιτισμό της Ελλάδας, για την προβολή του Πολιτισμού της Ελλάδας στην Ευρώπη, για τη σύνδεση των δυνάμεων μεταξύ των Ελλήνων δημιουργών και των Ευρωπαίων δημιουργών. Να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να αποκτήσει η Ελλάδα εξωστρέφεια».
Στη συνέντευξή της στον Άκη Γκάτζιο τονίζει ότι «Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν εργαλεία και χρηματοδοτικά και οργανωτικά, τα οποία εμείς σαν χώρα χρειάζεται να τα εκμεταλλευτούμε και να τα αναπτύξουμε. Ακόμα μαζί με συμμαχίες και με άλλους Ευρωβουλευτές και με άλλες δυνάμεις προοδευτικές στην Ευρώπη, μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα εργαλεία».
Η ίδια θεωρεί ότι «η πολιτική αρχίζει από εκεί που δημιουργείται ένα ευρύτερο όραμα για τον Πολιτισμό και το όραμα αυτό χρειάζεται εφαρμογή για να πραγματοποιηθεί, έτσι ώστε να συσπειρώσει όλες τις τέχνες, να τις ενώσει, για να μπορέσει να τις προβάλλει και να τις βάλει στην αιχμή των μεγάλων αλλαγών που γίνονται σήμερα στην Ευρώπη».
Η κα Κονιόρδου επισημαίνει ότι «ο πολιτισμός για την Ελλάδα είναι ένα από τα μεγάλα της κεφάλαια, ένα από τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Το θέμα του πολιτισμού, αν αντιμετωπιστεί ολιστικά, δηλαδή αν συνδεθεί με την κοινωνία, με τα αγροτικά προϊόντα, με τον τουρισμό, με την εκπαίδευση, μπορεί πραγματικά να αποτελέσει έναν πόλο ήπιας βιώσιμης ανάπτυξης για κάθε περιοχή».