ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Θέλει τον Ισθμό ο Τατούλης (Vid)

«Η Κορινθία είναι η Περιφερειακή Ενότητα που δίνει την υπεραξία σε όλη την υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής του την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και πρόσθεσε ότι απαιτείται μεγαλύτερη συνεργασία και πιο δυνατά οράματα από τις Δημοτικές αρχές, «ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα συγχρωτισμό προκειμένου η Κορινθία να είναι η πρώτη εικόνα που θα δίνεται σε όλους τους συμπολίτες μας».

Ο κ. Τατούλης σημείωσε ακόμα ότι είχε την ατυχία στην αρχή της πρώτης περιόδου της Περιφερειακής αρχής να έχει συγκεκριμένο Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος δυστυχώς δεν βοήθησε καθόλου και τον τόπο και το πρόγραμμα της Περιφέρειας. «Το επόμενο εξάμηνο με το νέο Αντιπεριφερειάρχη καλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα του προγράμματος που είχαμε. Το διάστημα που ακολούθησε δεν κινήθηκε η Κορινθία όπως είχα ορίσει. Σκεφτείτε ότι τα χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί για την Κορινθία είναι τεράστια. Η αδυναμία των ανθρώπινων πόρων, η αδυναμία των υπηρεσιών και η εγγενής αδυναμία να δοθούν άμεσες λύσεις, δημιούργησαν κάποια προβλήματα, τα οποία χρειάστηκαν την προσωπική μου παρέμβαση ώστε να βρουν το δρόμο τους».

Τη σημασία του Ισθμού για την Κορινθία και όλη την Πελοπόννησο τόνισε ακολούθως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και διευκρίνισε ότι δεν ανήκει ωστόσο στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας. «Έχω κάνει πολλές προσπάθειες προς το Υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να μας παραχωρηθεί το δικαίωμα της ανάπτυξης του Ισθμού. Ο Ισθμός θέλει μια καινούργια επενδυτική προσπάθεια, που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του επισκέπτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

«Καλύψαμε και καλύπτουμε συνεχώς τις ανάγκες της Κορινθίας. Στο νέο πρόγραμμά μας μπαίνουν επτά μεγάλα αρχαιολογικά έργα, θα μπει το γηροκομείο της Μητρόπολης Κορίνθου, το έργο του Αγίου Παύλου, ενώ στο χώρο της εκπαίδευσης έχουν μπει πάρα πολλά σχολεία» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «κάνουμε μικρά, αλλά σημαντικά έργα ως αρωγοί στις μικρές μας κοινωνίες, βοηθάμε τις Δημοτικές αρχές, βοηθάμε τις μικρές κοινότητες γιατί αποτελούν το σημείο αναφοράς της κοινωνικής συνοχής. Το κάνουμε ενσυνείδητα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στην αλληλεγγύη μας, όπως προβλέπεται τόσο από τον Καλλικράτη, όσο και από τον Κλεισθένη».