ΆρθροΑρχείο

Αυτός ήταν ο Σταμάτης Κονδύλης: Καλό ταξίδι αδελφέ, σύντροφε και φίλε

Το μακρινό 1978 και μετά από μία έντονη χαλαζόπτωση…… κατέφθασε στο χωριό μου σαν εκτιμητής του ΕΛΓΑ (τότε ΟΓΑ) ένας νεαρός γεωπόνος. Ένας νέος που ήξερε από πρώτο χέρι τον πόνο και την απόγνωση που ένιωθε ο αγρότης εκείνες τις στιγμές, γιατί και ο ίδιος είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στους ελαιώνες και στα με δυσκολία καλλιεργούμενα χωράφια των Διδύμων Ερμιονίδας. Ένας νέος που είχε σπουδάσει με στερήσεις αλλά αποφασισμένος να προσφέρει τη γνώση και τη κρίση του γενναιόδωρα σε όλο του το βίο.

Έτσι λοιπόν και τότε με τις εκτιμήσεις του επανέφερε το χαμόγελο στα χείλη των αγροτών του Μάνεση. Από τη στιγμή αυτή έγινε ένας από εμάς. Με ένα τεράστιο χαμόγελο τον υποδεχόμασταν, με μια αγκαλιά τον αποχαιρετούσαμε.

Έτσι πορεύθηκε και στην ζωή του με ότι κι αν καταπιάστηκε, με ήθος, καθαρότητα και ανιδιοτέλεια.

Γιατί αυτός ήταν ο Σταμάτης.

Η Δανάη, η Παναγιώτα και ο Σωτήρης γεμάτα  υπερηφάνεια για τον πατέρα τους θα πορευτούν στη ζωή τους και θα σταθούν δίπλα στη μητέρα τους τη Μαριάννα να απαλύνουν τον πόνο της και να καλύψουν το κενό της απουσίας του.

υγ. Είμαι σίγουρος ότι εκεί που πας αδελφέ, ο Γιάννης ακόμα μία φορά θα είναι η αφορμή για ένα ακόμα γλέντι με τον Αστυνόμο,τον Τζίβα και τους άλλους…..

Χρήστος Ουλής

* Ο Χρήστος Ουλής ήταν επί σειρά ετών γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

Πέθανε ο επί χρόνια Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας Σταμάτης Κονδύλης