ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Επενδυτικά σχέδια στην Πελοπόννησο (Vid)

Στα αναπτυξιακά σχέδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης την περασμένη Τετάρτη.

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε τη βελτίωση των οδικών αξόνων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και τα σχέδια για τη δημιουργία της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας που θα ενισχύσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

«Εκτιμώ ότι η βελτίωση των οδικών αξόνων είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και η βελτίωση των υποδομών στο τουριστικό προϊόν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.  Μην ξεχνάτε ότι διαχειριζόμαστε τον αναπτυξιακό νόμο και στο καινούργιο μας πρόγραμμα και έχουμε χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του».

Στόχος η Πελοπόννησος να βελτιώσει την οικονομία της και να δημιουργήσει το κατάλληλο επενδυτικό κλίμα.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο επενδυτικό κλίμα στην Πελοπόννησο μέσα από τη βελτίωση της οικονομίας αναφέρει στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου που είναι ξανά υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές του Μαίου .

«Μας έχουν κατηγορήσει ότι δεν έχουμε προχωρήσει το πρόγραμμά μας, ενώ στο προηγούμενο δώσαμε 50 εκατομμύρια για έργα πολιτισμού, δώσαμε 45 εκατομμύρια για αναβάθμιση στέγης, και άλλα 45 εκατομμύρια για τον τομέα υγείας.  Όλα αυτά βοηθούν για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις. Χρειάζεται η δημιουργία επενδυτικού ενδιαφέροντος, ώστε με βελτιωμένη οικονομία η Πελοπόννησος να υποδεχτεί πολλά επενδυτικά σχέδια. Πιστεύουμε στην ανάπτυξη του τόπου μέσω επενδυτικών σχεδίων».

Βρισκόμαστε  πολύ κοντά στην περιφερειακή τράπεζα Πελοποννήσου.

«Η Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου στη λογική των Sparkassen θα δώσει ανάσα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στην κοινωνική μας αντίληψη. Χρειάζεται άμεση χρηματοδότηση και αυτά αποτελούν τις προτεραιότητες που σεβόμαστε».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμα ότι το μυστικό της επιτυχίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το γεγονός ότι ξέρει να κινητοποιεί πόρους από χρηματοδοτικά εργαλεία και ότι έχει βαθύτατα πολιτικοποιημένους συνεργάτες από διάφορους πολιτικούς χώρους.

« Ποιο είναι το ζητούμενο ακριβώς. Ένας Περιφερειάρχης βαθύτατα πολιτικοποιημένος με συνεργάτες από διάφορους πολιτικούς χώρους. Που ξέρουν να κινητοποιούν πόρους από χρηματοδοτικά εργαλεία. Λειτουργήσαμε στο πλαίσιο της διεκδίκησης και του προγραμματισμού για αυτό έχουμε και τα μεγαλύτερα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Είναι τόσο καλά φτιαγμένο ώστε να μπορεί αυτομάτως να βρει το δρόμο του. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μόνο στον τομέα των οδικών υποδομών παρουσιάσαμε μελέτες ώριμες πάνω από 129 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό έγινε με προετοιμασία και με τη λογική. Μας λένε για το τρέχων ΕΣΠΑ, όμως το προηγούμενο ΕΣΠΑ το παραλάβαμε «παγωμένο» και το φτάσαμε να γίνει τρίτο σε απορροφητικότητα στη χώρα».