ΡεπορτάζΑρχείο

Στον αστερισμό της πενταήμερης το Ναύπλιο

Πόλο έλξης για τις σχολικές εκδρομές που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο αποτελεί το Ναύπλιο. Εκατοντάδες μαθητές, που πραγματοποιούν κατά κύριο λόγο πενταήμερες εκδρομές, γέμισαν τα σοκάκια της παλιάς πόλης μέσα στο σαββατοκύριακο.

Το λιμάνι γέμισε από πούλμαν που σταθμεύουν εκεί και το ίδιο αναμένεται να γίνει και αυτή την εβδομάδα. Δεν είναι όμως μόνο Ελληνικά σχολεία που επισκέπτονται την πόλη αλλά και ξένα, με πολυήμερες εκδρομές, μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Πενταήμερες Ναύπλιο

Πενταήμερες Ναύπλιο

Σουβλατζίδικα, πιτσαρίες, παγωτατζίδικα, κρεπερί και φάστ φουντ «σπάνε» ταμεία, αφού είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις σχολικές εκδρομές.

Το Ναύπλιο προτιμάται από τα σχολεία και παράλληλα προτείνεται από πολλά τουριστικά γραφεία για πολλούς λόγους. Και για τους συνοδούς καθηγητές άλλωστε είναι εύκολος ο έλεγχος των μαθητών, αφού η κίνησή τους περιορίζεται βασικά στην παλιά πόλη, όπου δεν κυκλοφορούν παρά μόνο ελάχιστα αυτοκίνητα. 

Πενταήμερες Ναύπλιο

Πενταήμερες Ναύπλιο

Παράλληλα εύκολα η εκδρομή μπορεί να χαρακτηριστεί και ως εκπαιδευτική, λόγω του ιστορικού χαρακτήρα της πόλης, της σύνδεσής της με τον Καποδίστρια, αλλά και τους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως οι Μυκήνες και η Επίδαυρος. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : 20 μαθητές και ένας καθηγητής με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο

 

Το γεγονός πάντως ότι αρκετές από τις εκδρομές που διοργανώνονται στην περιοχή είναι πολυήμερες έχει όφελος και για τους ξενοδόχους, ή τουλάχιστον για όσους από αυτούς επιλέγουν να φιλοξενήσουν σχολεία στα καταλύματά τους.

Πενταήμερες Ναύπλιο

Πενταήμερες Ναύπλιο

Πενταήμερες Ναύπλιο