ΠολιτισμόςΑρχείο

Φιλικές στα ΑμΕΑ οι παραλίες των Μύλων, της Νέας Κίου, του Κιβερίου και του Τημενίου

Υποδομές στηριζόμενες σε καινοτόμα συστήματα πρόσβασης, που διασφαλίζουν την αυτόνομη και ισότιμη πρόσβαση των ΑμΕΑ, καθώς και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ. προωθεί ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε σημεία των παραλιών του.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Άργους Μυκηνών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με θέμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με προϋπολογισμό 239.971 Ευρώ.

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος θα τοποθετηθούν στις παραλίες Νέας Κίου, Τημενίου, Μύλων και Κιβερίου από μία διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ στη θάλασσα, μία ντουζιέρα, ένα πακέτο τηλεμετρίας, ένας φωτοσυναγερμός, ένας διάδρομος, αποδυτήρια, και μία χημική τουαλέτα.

Πρόκειται να τοποθετηθούν διάδρομοι, οι οποίοι οδηγούν στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες με αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Η δημοτική αρχή δηλώνει πως η στήριξη των ΑμΕΑ αποτελεί βασικό της μέλημα, γι’ αυτό και έχει προβεί σε ενέργειες, όπως η ράμπες κατά μήκος των πεζοδρομίων, οι θέσεις πάρκινγκ , η δημιουργία γέφυρας στην κεντρική πλατεία του Άργους  αλλά και η στελέχωση του τμήματος εξυπηρέτησης/παραπόνων  ΑμΕΑ στον 1ο όροφο του Δημαρχείου του Άργους.