ΆρθροΑρχείο

Γιατί βολεύει όλους, εκτός από τον κοσμάκη, το θέμα του νοσοκομείου

Σφήνα στην προεκλογική περίοδο μπήκε το θέμα του νοσοκομείου Ναυπλίου. Σε μια περίοδο που βολεύει τους πάντες. 

Όχι πως δεν είναι υπαρκτό το πρόβλημα της υποβάθμισης της παροχής υγείας, τόσο στην περιοχή, όπως και σε όλη τη χώρα. Τουναντίον. Είναι ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα που αφορούν εμένα, εσένα, το παιδί σου, τη μάνα και τον πατέρα σου.

Τους πάντες.

Κάθε άνθρωπο που ζει και αναπνέει σε αυτό τον τόπο.

Άρθρο του Άκη Γκάτζιου

Άκης Γκάτζιος

Είναι όμως ένα ζήτημα που σέρνεται δεκαετίες και όμως σε κάθε ευκαιρία, όταν βολεύει, «ανεβαίνει» ψηλά και κρατάει τα σκήπτρα της δημοσιότητας. Τον υπόλοιπο καιρό, ξεχνιέται, βαλτώνει, όπως κάθε τί που σέρνεται άλυτο στο διηνεκές.

Ποιος ξεχνάει άλλωστε δεκαετίες πριν, όταν ο κόμπος είχε φτάσει ξανά στο χτένι και υπήρχαν τα χρήματα για την δημιουργία ενός καινούργιου, σύγχρονου νοσοκομείου που θα αντικαθιστούσε τα υπάρχοντα του Ναυπλίου και του Άργους.

Αλλά ποτέ δεν έγινε…. Είτε γιατί δεν βόλευε, είτε γιατί ήταν ανίκανοι όσοι κινούσαν τα νήματα αυτής της περιοχής, να αρπάξουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Σήμερα, το θέμα έχει φουσκώσει ξανά βολεύοντας όλους. Και κυρίως όσους ανακατεύονται με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, αλλά και τις ερχόμενες βουλευτικές, όποτε κι αν γίνουν. 

Βολεύει την αντιπολίτευση. Η πολεμική με τις διαδηλώσεις, οι αντιδράσεις κατά του «κακού» δημάρχου και της κυβέρνησης, δίνει βήμα για παρεμβάσεις του στυλ: «Εμείς, όταν έρθουμε στα πράγματα, θα κάνουμε όσα δεν έκανε ο νυν» και πάει λέγοντας…

Βολεύει τον δήμαρχο του Ναυπλίου. Εμφανίζεται αρχικά ότι πέτυχε τη διατήρηση του νοσοκομείου και των επειγόντων (που όλο κλείνει, αλλά τελικά ακόμα καλά κρατεί). Και κατόπιν, όταν συνειδητοποιεί ότι ναι μεν, δεν υποβαθμίζεται το νοσοκομείο της πόλης του, αλλά αναβαθμίζεται το γειτονικό του Άργους, βγαίνει μπροστάρης στις διαδηλώσεις και σηκώνει το …λάβαρο του αγώνα.

Βολεύει τον δήμαρχο του Άργους, που χωρίς να κουνήσει το δακτυλάκι του, μπορεί να βγαίνει και να λέει ότι φροντίζει καλύτερα την πόλη του γιατί το «δικό του νοσοκομείο» είναι πιο άρτιο.

Βολεύει τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους. Με τέτοια αναταραχή καταφέρνουν να πετυχαίνουν ευκολότερα την επίλυση συντεχνιακών και εργασιακών ζητημάτων.

Βολεύει τους βουλευτές, οι οποίοι καταθέτουν ερωτήσεις και όταν κάτι θετικό συμβεί δεν ξεχνούν την πάγια μέθοδο αυτοπροβολής με το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου…»

Βολεύει την κυβέρνηση που λέει ότι αναβαθμίζει στο νομό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει ήδη εδώ και χρόνια και το διαφημίζει.

Μοναδικοί ηττημένοι είναι οι πολίτες που πέφτουν θύματα της πολιτικής των εκάστοτε ανωτέρω.

Γιατί αυτές οι επικοινωνιακές και επιφανειακές τακτικές είναι η αιτία που ποτέ δεν δημιουργήθηκε καινούργιο νοσοκομείο με θύμα την ίδια την υγεία στην Αργολίδα.

Το κάλεσμα Δήμου και φορέων για την διαδήλωση και οι αντιδράσεις