Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τσίπρας από την Καλαμάτα: «Στις εκλογές ψηφίζει ο λαός, όχι οι δημοσκοπήσεις» (Vid)

Τσίπρας Καλαμάτα

Από την Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ένα σύντομο απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας. «Παραλάβαμε μια χώρα με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με 65 δισ. μέτρα λιτότητας, με άδεια ταμεία, με απώλεια 25% του ΑΕΠ της, με σχολεία χωρίς δασκάλους και φωτοτυπίες αντί για βιβλία, με νοσοκομεία υποστελεχωμένα, χωρίς προσωπικό και μάλιστα με εισιτήριο εισόδου» είπε περιγράφοντας την κατάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί κατηγορώντας για αυτά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο «που είχαν έτοιμο το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών».

Σχολιάζοντας το θέμα των ημερών, την συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη είπε: «Άκουσα σήμερα και τον στενό οικογενειακό φίλο και χρηματοδότη του κου Μητσοτάκη, τον πολλάκις υπόδικο και διωκόμενο κο Μαρινάκη να αναλαμβάνει χρέη αρχηγού για λογαριασμό της ΝΔ.

Συλλαβίζοντας από το ραδιόφωνο δήθεν συνταραχτικές αποκαλύψεις, υψηλής αξιοπιστίας, τόσο υψηλής όσο και οι στημένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες για τους οποίους διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Και είδα και τη ΝΔ να σπεύδει να υιοθετήσει τη γραμμή του φυσικού αρχηγού της. Γιατί τέτοιος πόνος; Γιατί τέτοιο άγχος; Γιατί τόση απελπισία; Να σας πω γιατί:

Γιατί τα κόλπα, οι δουλειές κάτω από το τραπέζι, οι μίζες και όλα όσα γονάτισαν τον τόπο, έρχονται στο φως. Γιατί δεν υπάρχει πια το μακρύ χέρι της εξουσίας να τα κρύψει. Γιατί δεν υπάρχει κανένας πλέον να πει στη Δικαιοσύνη πως να κάνει τη δουλειά της.

Η ομιλία Τσίπρα:

Exit mobile version