ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

«Ο δήμαρχος με μείωνε συνεχώς» – Τι λέει ο Μπακέας για την παραίτησή του

Η ξαφνική παραίτηση του πρώην αντιδημάρχου Δημήτρη Μπακέα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και από Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, τάραξε τα νερά της Nαυπλιακής κοινωνίας. Ο ίδιος με επιστολή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, παρότι ένα μήνα πριν είχε ανακοινώσει πως θα βρίσκεται δίπλα στον Κωστούρο και στις επερχόμενες εκλογές.  

«Το τελευταίο διάστημα, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει όχι μόνο με απομόνωσε αλλά διέκρινα ολοκάθαρα μία προσπάθεια να μειώνει συνεχώς την προσωπικότητα μου την προσφορά μου προς τους Δημότες από τη θέση που κατείχα και ιδιαίτερα μου έγινε σαφές ότι προσπαθούσε να με εκθέτει στερώντας από το Νομικό Πρόσωπο που ήμουν Πρόεδρος τους αναγκαίους πόρους για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του», σημειώνει μεταξύ άλλων ο ο Δ. Μπακέας αναφορικά με τη στάση του δημάρχου προς το πρόσωπό του.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην επιστολή παραίτησής του:

«Στις εκλογές του 2014 οι δημότες Ναυπλίου με τίμησαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν δημοτικού  σύμβουλο με την παράταξη του Δημάρχου κ. Δημητρίου  Κωστούρου ,

Τιμώντας  την ψήφο και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, τους υπηρέτησα από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, από τη θέση του Αντιδημάρχου και ιδιαίτερα από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ναυπλίου. Από τη θέση αυτή έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό υπηρετώντας τα ηλικιωμένα Μέλη του ΚΑΠΗ Ναυπλίου – Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)- Βοήθεια στο Σπίτι .Όπως και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό  υπηρετώντας τους γονείς και τα παιδιά των παιδικών Σταθμών .

Στάθηκα δίπλα στο Δήμαρχο αυτά τα 5 χρόνια στηριζοντάς τον. Το τελευταίο διάστημα, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει όχι μόνο με απομόνωσε αλλά διέκρινα ολοκάθαρα μία προσπάθεια να μειώνει συνεχώς την προσωπικότητα μου την προσφορά μου προς τους Δημότες από τη θέση που κατείχα και ιδιαίτερα μου έγινε σαφές ότι προσπαθούσε να με εκθέτει στερώντας από το Νομικό Πρόσωπο που ήμουν Πρόεδρος τους αναγκαίους πόρους για τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του.

Ενώ εδώ και ένα χρόνο είχαμε συμφωνήσει να μου παρέχει τους απαραίτητους πόρους, τελικά δεν έπραξε τίποτα για τη λύση του προβλήματος με αποτέλεσμα να μην μπορώ να πληρώσω δώρα εργαζομένων που τους επιδικάστηκαν, όπως αδυνατούσα να πληρώσω υποχρεώσεις του Νομικού Προσώπου.

Διαπίστωσα αυτή του η συμπεριφορά πήγαζε από το γεγονός ότι κάποιοι του στενού του κύκλου τον είχαν κάνει να πιστέψει ότι δεν θα τον ακολουθούσα ως υποψήφιος και στις επερχόμενες εκλογές του 2019. Θέλοντας να του δείξω τις πραγματικές μου προθέσεις προχώρησα χωρίς ποτέ να μου το ζητήσει σε δημόσια δήλωση ότι θα είμαι και πάλι υποψήφιος μαζί του, στις επόμενες Δημοτικές εκλογές στηριζοντάς τον για άλλη μία φορά.

Παρά το γεγονός αυτό η συμπεριφορά του απέναντι στο πρόσωπο μου συνέχισε να είναι προσβλητική και μειωτική. Επειδή ο καθένας από εμάς έχει τη προσωπική του διαδρομή στη μικρή τοπική μας κοινωνία δηλώνω ότι δεν δέχομαι από κανέναν τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές. Τον στήριξα καθ΄ όλη τη διάρκεια της πενταετίας τιμώντας την ψήφο αυτών που με ψήφισαν , αλλά τιμώντας και όλους τους συνδημότες μου.

Εγώ λοιπόν για όλα τα παραπάνω διαχωρίζω τη θέση μου παραιτούμαι από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, και από Πρόεδρος ΔΟΚΟΙΠΑΝ του Δήμου Ναυπλιέων.

Ας καταλάβουν κάποιοι ότι όλα έχουν ένα όριο».