Το ζωηρό γλυκό αγόρι, έπαιζε ξέγνοιαστο με τ’ αδέλφια του στο όμορφο χωριό όπου ζούσαν. Μια μέρα, κάποιοι παραπλάνησαν τον μικρό Μιχάλη, χρησιμοποιώντας σαν δόλωμα λίγες καραμέλες. Όταν οι καμπάνες του χωριού σήμαναν συναγερμό, ήταν πια αργά…
Ότι απέμεινε από το αγοράκι είναι μια ασπρόμαυρη φθαρμένη φωτογραφία του, ο βουβός πόνος και ένα τεράστιο, βασανιστικό «γιατί»…
Ο Μιχάλης Μήτρου 6 χρόνων από το Λεβίδι Αρκαδίας, χάθηκε μυστηριωδώς στις 25 Ιουνίου του 1985.
Το μυστικό του έμεινε «θαμμένο» όλα αυτά τα χρόνια, για κάποιο λόγο…
Αυτή η εξαφάνιση συμπληρώνει την σοκαριστική λίστα των αγνοούμενων παιδιών στη χώρα μας, που ερεύνησε το «Τούνελ» και πάγωσε την κοινή γνώμη…
Του Γιωργάκη Παρασκευόπουλου στη Δήμητρα Γορτυνίας, της Αννούλας στη Μάνη, του Νεκτάριου Κορδού στην Πύλο και του Μπεν στη Κω…
Η κάμερα του «Τούνελ» κατέγραψε τη διαδρομή που ακολούθησαν τη μοιραία μέρα τα τέσσερα αδέλφια.
Ο αγροτικός δρόμος περνάει από το σημείο που άλλοτε ήταν η στάνη της οικογένειας και καταλήγει στον κεντρικό που συνδέει τα γύρω χωριά.
Στη διαδρομή της επιστροφής στο Λεβίδι, τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια προπορεύτηκαν και πίσω ακολουθούσαν τα δύο μικρότερα παιδιά. Ο Μιχάλης που τότε ήταν έξι χρόνων, με την επτάχρονη αδελφή του Χριστίνα.
«Αφού περάσαμε τον κεντρικό δρόμο γυρίσαμε και τους είδαμε να μας ακολουθούν. Δεν ήταν για μας κάτι ασυνήθιστο να μένει κάποιος για λίγο πίσω, ήταν μια διαδρομή που κάναμε καθημερινά. Δεν φοβόμασταν… Ήταν αθώες εποχές, όλοι, μικροί μεγάλοι που μέναμε στο Λεβίδι, ακολουθούσαμε αυτή τη διαδρομή», είπε η Βασιλική Μήτρου.
Είχε περάσει αρκετή ώρα από τότε που τα δύο κορίτσια έφτασαν στο χωριό και συνειδητοποίησαν πως τα δύο μικρότερα αδέλφια τους δεν είχαν φανεί. Γύρισαν πίσω και βρήκαν τη Χριστίνα μόνη της να κλαίει.
Το μικρό κορίτσι τους είπε πως σταμάτησε μπροστά τους ένα κόκκινο αυτοκίνητο με ένα ζευγάρι. Η γυναίκα βγήκε από το αμάξι, τους πλησίασε και τους έδωσε καραμέλες. Απευθύνθηκε στον Μιχάλη με το όνομα του και του είπε να μπει στο αυτοκίνητο για να τον πάει στον πατέρα του. Η Βασιλική δεν αποκλείει το γεγονός το ζευγάρι να είχε σχεδιάσει την απαγωγή και να γνώριζε τη διαδρομή που ακολουθούσε το παιδί.