Site icon Αρχείο anagnostis.org

Η οικονομική ανάπτυξη της πόλης – Το Άργος σαν ανεξάρτητο κράτος…

Άργος

Οι προτάσεις των τοπικών παρατάξεων για την οικονομική ανάπτυξη  της πόλης  δίνουν την εντύπωση ότι αντιμετωπίζουν το Άργος σαν να είναι ανεξάρτητο  κράτος. Η πόλη μας, όμως, είναι πόλη της Ελλάδας και τα προβλήματά της συνυφαίνονται με το επίπεδο του ελληνικού καπιταλισμού μέσα στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον. Αυτό το περιβάλλον επιβάλλει ο λαός να πληρώνει το μάρμαρο και ο πλούτος να συσσωρεύεται στους έχοντες και κατέχοντες με τα γνωστά εργαλεία, των τελών, των φόρων, των κάθε είδους χαρατσιών, των διάφορων συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα κλπ.

Καμία από τις τοπικές παρατάξεις δεν αναφέρει κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Η βασική αιτία της οικονομικής συρρίκνωσης, είναι η καπιταλιστική κρίση και  η πολιτική των 3 μνημονίων που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και μαζί και χώρια. Γιατί αυτά δεν αναφέρονται;  Η χώρα έχει χάσει το 26% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ  όλα αυτά τα χρόνια, η ανεργία  βρίσκεται  στο 20% και παρόλα αυτά υποστηρίζουν   ότι στο Άργος  θα φέρουν ανάπτυξη  διορθώνοντας το κυκλοφοριακό, με Λευκές νύχτες, με εμπορικές ιστοσελίδες, με την αξιοποίηση των ΕΣΠΑ, την αναμόρφωση του χώρου της Λαϊκής αγοράς, την ανάπτυξη του τουρισμού κλπ. Καλές ιδέες είναι όλες και μακάρι να πραγματοποιηθούν. Ξέρουμε, όμως, όλοι πολύ καλά πως δεν θα δώσουν λύσεις  για παράδειγμα στο πολυσυζητημένο  κλείσιμο των καταστημάτων.  Όταν δεν αναφέρεσαι στη κύρια αιτία ενός  οικονομικού φαινομένου οδηγείσαι να προτείνεις λύσεις – ασπιρίνες.

Επίλογος

Στη Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και περιφέρεια, υπηρετούμε την ανάπτυξη με κέντρο τις ανάγκες  των πολλών. Μια ανάπτυξη που ο παραγόμενος πλούτος θα πηγαίνει στους παραγωγούς του και όχι στα παράσιτα της κοινωνίας. Και μέχρι τότε; Θα αντιστεκόμαστε στο «μισή δουλειά- μισή ζωή» και θα αγωνιζόμαστε για ολόκληρη ζωή. Για τους φίλους που μας λένε ουτοπιστές, να τους θυμίσουμε πως η ιστορία έχει αποδείξει ότι η  ουτοπία του σήμερα είναι η πραγματικότητα του αύριο.

* Η Άννα Χρυσοβέργη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Exit mobile version