ΠολιτισμόςΑρχείο

Βραβείο για τη Ναυπλιώτισσα ηθοποιό Μαρία Φιλίνη

Το Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Μαρία Φιλίνη για την ταινία «Η Δουλειά της» στην 10η τελετή απονομής των Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 23 Απριλίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. 

Η Ναυπλιώτισσα  ηθοποιός ευχαριστήστε τον σκηνοθέτη της ταινίας Νίκο Labot που της εμπιστεύθηκε ένα φωτεινό ρόλο σε μία σκοτεινή περίοδο της ζωής της, και αφιέρωσε το βραβείο σε όλες τις γυναίκες που πηγαίνουν στη δουλειά τους, ακόμα και όταν η ζωή δεν τους χαμογελά.

Το βραβείο απένειμε η πυροσβέστρια Νικολέττα Μήτσου.

Μαρία Φιλίνη

Την τελετή απονομής παρουσίασαν η Μπέσυ Μάλφα και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Η βραδιά ξεκίνησε με τον Τάσο Μπουλμέτη στη σκηνή, τον πρόεδρο της ΕΑΚ στην πρώτη της τελετή απονομής βραβείων το 2010, αλλά φετινό υποψήφιο για την ταινία του «1968».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο σημερινός πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Βασίλης Κατσούφης, ο οποίος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το σινεμά σήμερα, εξαιτίας της απουσίας εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου για την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή.

Καλύτερη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους αναδείχθηκε ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη. Το βραβείο παρέλαβε η παραγωγός της ταινίας Αμάντα Λιβανού.