ΚοινωνίαΑρχείο

Το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας για την Πρωτομαγιά

Eχουμε να αντιμετωπίσουμε μια συνολική και καθολική υποβάθμιση με τη μορφή κατακρήμνισης για την εργασία και την οικονομία, χωρίς σταματημό αφού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και κλιμακώνονται σωρευτικά οι πολιτικές ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ και ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στις βάρβαρες  και αδιέξοδες  πολιτι

κές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Αμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών  διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων και την εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει  τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Διεκδικούμε, πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση,  εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της εργασίας.

– Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

– Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι αλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στη συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.

– Αμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατωτατου μισθού και ημερομισθιου.

– Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελαφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα αδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.

– Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση.

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας.