ΕκδηλώσειςΑρχείο

Ναυπλιώτες μαθητές εμπνεύστηκαν από τον Ντα Βίντσι

Υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (Παράρτημα Ναυπλίου), το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής έργων μαθητών και μαθητριών του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου (υπεύθυνη καθηγήτρια: Μάγδα Μάρα), εμπνευσμένα από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, με αφορμή τη συμπλήρωση 500 ετών από τον θάνατό του.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Παράρτημα Ναυπλίου της Εθνικής Πινακοθήκης, επί της οδού Σιδηράς Μεραρχίας 23, τo Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν: η κ. Λαμπρινή Καρακούρτη-Ορφανοπούλου, Διευθύντρια του παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης, ο κ. Βασίλειος Χαραμής, Φιλόλογος, Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου, η κ. Μάγδα Μάρα, Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και ο κ. Νικόλαος Μπουμπάρης, Φιλόλογος-Ιστορικός.

Έκθεση ζωγραφικής έργων μαθητών και μαθητριών του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου

Ο Γάλλος ιστορικός Jules Michelet (1798-1874) χαρακτήρισε τον Ντα Βίντσι Ιταλό αδελφό του Φάουστ.Επιθυμούσε να εισέλθει σε όλα τα μυστήρια του κόσμου, χωρίς μαγικά μέσα, αλλά ως ερευνητής. Ήταν μηχανικός, ζωγράφος, γλύπτης, αρχιτέκτονας, μαθηματικός, αστρονόμος, γεωγράφος, γεωλόγος, μετεωρολόγος, βιολόγος, μουσικός, μελετητής της ανατομίας ανθρώπων και ζώων, εφευρέτης, ένας καθολικός άνθρωπος, γνήσιο τέκνο της Αναγέννησης και ταυτόχρονα προφήτης της νεωτερικότητας. Ο νους του Ντα Βίντσι έφτασε περίπου ως εκεί όπου το χείλος του κόσμου και του χρόνου μπορεί ακόμα να είναι ορατό για εκείνον που έχει προικιστεί με τη δύναμη των μεγάλων οραμάτων.

Μέσα από τα έργα των μαθητών και των μαθητριών θα επιχειρηθεί η ανάδειξη της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Ντα Βίντσι και η σημασία του για την ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως και τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

UPDATE: Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι λόγω ανωτέρας βίας ματαιώνεται η προγραμματισμένη για το τριήμερο 11-13 Μαΐου έκθεση έργων των μαθητών/μαθητριών του 2ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου με αφορμή τη συμπλήρωση 500 χρόνων από τον θάνατο του Leonardo Da Vinci. Ευελπιστούμε πως θα τύχουμε της συγγνώμης και της κατανόησής σας.