ΚοινωνίαΑρχείο

Μικρά παιδιά κοιμούνται παρέα με κατσαρίδες στο Πορτοχέλι

Τις άθλιες συνθήκες διαμονής και τις τεράστιες ελλείψεις των βασικών αγαθών διασφάλισης της ανθρώπινης αξιόπρεπειας, καταγγέλλουν μετανάστες οι οποίοι διαβιούν εδώ και αρκετούς μήνες σε ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι.

Μικρά παιδιά κοιμούνται μαζί με κατσαρίδες, τα σκουπίδια κάνουν πάρτι στους κάδους, παντελής είναι η απουσία υγειονομικής περίθαλψης, ακατάλληλο το νερό, πολύ χαμηλής ποιότητας το φαγητό, βρωμιά και έλλειψη των βασικότερων κανόνων υγιεινής.

Αποκλεισμένοι στην Αργολίδα, ζητούν σχολείο για τα παιδιά τους και στοιχειώδη φροντίδα

Φαίνεται πως ο πακτωλός των χρημάτων που έρχεται από την Ευρώπη και από διεθνείς οργανισμούς για τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης αυτών των ανθρώπων δεν… φτάνουν στο τέλος της διαδρομής, δηλαδή στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», όπου τοποθετήθηκαν πρόχειρα, και χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, 450 μετανάστες και πρόσφυγες από τα τέλη του περασμένου έτους.

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά ένα 4χρονο αγοράκι από την Λιβυή βρήκε τραγικό θάνατο στις 24 Απριλίου, όταν μια 90χρονη οδηγός το παρέσυρε με το αμάξι της και το τραυμάτισε θανάσιμα.

Περισσότερα στο ρεπορτάζ της Κιμ Κίλιαν στο zougla.gr.

Πρόσφυγες Πορτοχέλι

Πρόσφυγες Πορτοχέλι

Πρόσφυγες Πορτοχέλι

Πρόσφυγες Πορτοχέλι

Πρόσφυγες Πορτοχέλι

Πρόσφυγες Πορτοχέλι

Πρόσφυγες Πορτοχέλι

Πρόσφυγες Πορτοχέλι