ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Παρακαταθήκη σε Νότια Κυνουρία, Πύλο και Μεθώνη

Στο έργο και τους στόχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το Λεωνίδιο, τον Τυρό, την Πύλο και τη Μεθώνη αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε αυτές τις περιοχές.

«Η στενή συνεργασία όλων μας απέδωσε καρπούς.  Εργαστήκαμε μαζί και αυτήν την στιγμή μια απομονωμένη περιοχή έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Τα λιμάνια του Άστρους, του Τυρού, το αλιευτικό καταφύγιο της Σαμπατικής έχουν ήδη παραδοθεί στις τοπικές κοινωνίες, ενώ σε εξέλιξη είναι το μεγάλο έργο της ανακατασκευής του λιμανιού του Λεωνιδίου, έργο για το οποίο φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο δρόμος Τρίπολη- Άστρους , στον οποίο οι επενδύσεις των τελευταίων ετών θα αγγίξουν τα 100 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένης της παράκαμψης των Δολιανών που είναι σε εξέλιξη, αλλά και από την άλλη πλευρά , στην πρώτη φάση του παραλιακού άξονα της ανατολικής Πελοποννήσου, με την παράδοση σε κυκλοφορία του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι, δημιουργούμε υποδομές για ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Αυτός είναι ο στόχος της επόμενης τετραετίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης

Πέτρος Τατούλης Λεωνίδιο

Πέτρος Τατούλης Τυρός

 

Αναρριχητικός και Καταδυτικός προορισμός η Κυνουρία

Οδικοί άξονες, όπως ο δρόμος Πελετά- Κρεμαστή, ο κόμβος της Πλάκας, ο κόμβος του Τυρού, έργα άρδευσης και ύδρευσης, έργα μέσα στα χωριά και συντήρηση αγροτικών οδών, αναπαλαιώσεις μονών και εκκλησιών, το γηροκομείο του Λεωνιδίου, ο χώρος πολιτισμού “Φάμπρικα” συνθέτουν το πλέγμα της σημαντικής προσφοράς του Πέτρου Τατούλη στην ευρύτερη περιοχή.

Αλλά και σε ενέργειες που προωθούν δραστικά την πραγματική οικονομία η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει μπει μπροστά. Η ενίσχυση του Φεστιβάλ Αναρρίχησης και η ένταξη του στην Μυθική Πελοπόννησο ως αιχμή του αναπτυξιακού δόρατος του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου έχει ως αποτέλεσμα η Νότια Κυνουρία να καθίσταται πια προορισμός για τους αναρριχητές παγκοσμίως.

Από την άλλη πλευρά, η προσπάθεια για την ίδρυση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην χώρα στον Τυρό Αρκαδίας, μετά από χίλια κύματα φθάνει αισίως στο τέλος της, δημιουργώντας έναν νέο στόχο για την Κυνουρία, την καθιέρωση της ως προορισμό κατάδυσης. «Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ μπορούμε πια να μιλάμε για την ίδρυση του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην χώρα», ξεκαθάρισε ο Πέτρος Τατούλης μιλώντας με ψαράδες και καταστηματάρχες.

Πέτρος Τατούλης Λεωνίδιο

 

Σε Πύλο και Μεθώνη

Κατά την επίσκεψή του σε Πύλο και Μεθώνη στις 30 Απριλίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε επί μακρόν συζητήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για την  προσεχή περίοδο.

«Με την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης της  Πύλου, αλλά και του βιολογικού της Μεθώνης, με την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Πετροχωρίου, Χωματάδας, Περιβολακίων, όπως και με την κατασκευή του εξωτερικού υδραγωγείου της Πύλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ολοκληρώσει ένα σημαντικό τμήμα υποδομών για έναν δήμο που η τουριστική του προοπτική προϋπέθετε μια άρτια αντιμετώπιση αναγκών καθημερινότητας. Στον τομέα του πολιτισμού, η προστασία και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ανακτόρου του Νέστορα , αλλά και η δημιουργία Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης για την Ναυμαχία του Ναυαρίνου είναι δύο από τα σημαντικότερα έργα που ομολογούν τον αμύθητο πλούτο αυτής εδώ της περιοχής και συνθέτουν ένα μοναδικό και παγκόσμιο τουριστικό προϊόν. Αλλά και στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η χρηματοδότηση σύγχρονων εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας Μεθώνης και Πύλου αποτέλεσαν δύο σημαντικά έργα της περιφερειακής Αρχής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης.

Πέτρος Τατούλης Πύλος Μεθώνη

Πέτρος Τατούλης Πύλος Μεθώνη

 

Κάθε χρόνο από ένα διεθνές γεγονός

Σε μια περιοχή, όπου η περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει σε ετήσια σχεδόν βάση κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα της τουριστικής και της αθλητικής βιομηχανίας διεθνώς, η απόδοση στην τοπική οικονομία είναι μεγάλη. Η διοργάνωση του Συνεδρίου των Βρετανών Τουριστικών πρακτόρων το 2015 (abta) , το Ironman που έγινε για πρώτη φορά φέτος στην χώρα μας (με την περιφέρεια Πελοποννήσου να καλύπτει τα δικαιώματα του αγώνα για φέτος και για τις επόμενες δύο χρονιές), αλλά και το συνέδριο των Γερμανών πρακτόρων που κέρδισε η περιφέρεια για το 2020, είναι ορισμένα μόνο από τα σημαντικά γεγονότα που διεκδίκησε και συνδιοργάνωσε η “Μυθική Πελοπόννησος” την τελευταία τετραετία εκτοξεύοντας τον προορισμό.

Την επιθυμία τους να συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό η παραγωγή έργου στην τουριστική προβολή της περιοχής επεσήμαναν οι κάτοικοι της Πύλου στην συζήτηση με τον Πέτρο Τατούλη.

Πέτρος Τατούλης Πύλος Μεθώνη

Πέτρος Τατούλης Πύλος Μεθώνη