ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ζήτησε debate ο Χειβιδόπουλος – Τι είπε στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια του Εκλογικού Γραφείου του συνδυασμού «Δυνατή Πόλη Ξανά» του Τάσσου Χειβιδόπουλου, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 15 στο Άργος, με την παρουσία αρκετών πολιτών.

Από νωρίς το απόγευμα, φίλοι της παράταξης προσήλθαν στο Εκλογικό Γραφείο και δήλωσαν την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή τους στον Υποψήφιο Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Τάσσο Χειβιδόπουλο και τους υποψηφίους του συνδυασμού.

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Ο Τάσσος Χειβιδόπουλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του έστειλε μήνυμα προς την δημοτική αρχή του Δημήτρη Καμπόσου, για τη μεγάλη αλλαγή που ο ίδιος θέλει να φέρει στον Δήμο Άργους – Μυκηνών, την επομένη ημέρα των εκλογών, με επίκεντρο τους πολίτες και το συμφέρον όλων και όχι των λίγων.

«Τους καλώ να σοβαρευτούν και, αν επιθυμούν, με όρους και κανόνες που θα συμφωνήσουμε, ας κάνουμε ένα σοβαρό debate, όπου θα αναπτύξουμε τον προγραμματικό μας λόγο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Φίλες και φίλοι

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Η παρουσία σας σήμερα εδώ δείχνει τη δύναμη των πολιτών. Τη δύναμη του λαού αυτής της πόλης.

Την δύναμη των πολιτών που αντιστέκονται.

Που αντιστέκονται στο φόβο, στο διχασμό, στους εκβιασμούς και στα κάθε λογής τερτίπια που μηχανεύεται η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Καμπόσου για να ανακόψει αυτό το ρεύμα που εσείς έχετε δημιουργήσει  γύρω από την Δυνατή Πόλη Ξανά που το βράδυ των εκλογών με την εντολή σας  θα είναι η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Έλεγαν ο Χειβιδόπουλος δεν θα κατέβει. Κατέβηκα

Έλεγαν ο Χειβιδόπουλος δε θα φτιάξει ψηφοδέλτιο. Παρά τις πιέσεις τους μαζί συντάχθηκαν 62 άξιοι συμπολίτες και συμπολίτισσες μας σε μια μάχη για την ανατροπή της χειρότερης και της πιο επικίνδυνης δημοτικής αρχής του ιστορικού δήμου Άργους Μυκηνών.

Το ψηφοδέλτιο μας στηρίζεται σε μια πλειάδα νέων ανθρώπων , γυναικών και ανδρών, από όλους τους πολιτικούς χώρους , οι οποίοι δεν δελεάστηκαν από τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα,   οι οποίοι δεν εντυπωσιάστηκαν από τα τύμπανα και τις φασίζουσες μεγαλοστομίες, οι οποίοι δεν υπέκυψαν στις πιέσεις, οι οποίοι δε φοβήθηκαν τις απειλές. Αλλά σαν ελεύθεροι άνθρωποι , γιατί όποιος ελευθέρα συλλογιέται, συλλογιέται σωστά κατά πως λέει κι ο ποιητής, εκτίθενται στη λαϊκή κρίση και είναι οι μπροστάρηδες της προσπάθειας που κάνουμε κι αποτελούν τη μαγιά του λαμπρού μέλλοντος του δήμου μας.

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Είμαι σίγουρος όμως φίλες και φίλοι πως κι οι νέοι που εγκλωβίστηκαν στις Kαμποσικές σειρήνες , θα επανεξετάσουν τη στάση τους και θα αποφασίσουν ελεύθερα κι αβίαστα, όπως αξίζει στα περήφανα νιάτα.

Είπαν ότι το ψηφοδέλτιο μας είναι ελλειμματικό  γιατί επέλεξαν να στραγγαλίσουν τις τοπικές κοινωνίες με σκληρά δικά τους σχήματα ενώ εμείς δεν λέμε κανέναν δικό μας πιστεύοντας στην ανεξαρτησία των τοπικών κοινοτήτων πιστεύοντας στην ανεξάρτητη φωνή των τοπικών κοινωνιών.

Αφήσαμε τους πολίτες να επιλέξουν μόνοι τους την εκπροσώπηση τους στις κοινότητες.

Εγώ προτιμώ τον ανεξάρτητο πρόεδρο που θα χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και θα απαιτεί για το χωριό του κι όχι υποτακτικό του δημάρχου.

Φίλοι και φίλες τις τελευταίες ημέρες και είμαι σίγουρος και τις επόμενες έχουν αρχίσει μια εκστρατεία λάσπης εναντίον μου.

Μοιράζουν επιστολές σε χωριά που τους γυρίζουν την πλάτη αφού είναι απόντες 9 χρόνια, όπου για όλα φταίω εγώ σαν Αντιπεριφερειάρχης. Το γνωστό μοτίβο ΡΕΜΑΤΑ , ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ , ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ κλπ

Μιλάνε  για δήθεν σκάνδαλα δικά μου , ποιοι αυτοί που γεμίζουν τα πινάκια των δικαστηρίων με βαριές κατηγορίες όπως πλαστογραφία δωροληψία εκβίαση κ.α.

Πετάνε την λάσπη στον ανεμιστήρα για να λερώσουν την προσπάθεια μας.

Τι κατάφεραν? Τίποτα απολύτως.

Γιατί πολύ απλά,  καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Τους το είπα και τους το ξαναλέω.

Ας ρίξουν όση λάσπη ακόμα μπορούν,  δεν με αγγίζει δε με λερώνει. Οι πολίτες μας ξέρουν όλους και πολύ καλά.

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες στην πόλη, στα χωριά , τους γυρνούν την πλάτη και στρατεύονται μαζί μας για να αλλάξουμε την πόλη μας για να αλλάξουμε την ζωή μας , για να φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή σε έναν καλύτερο Δήμο για εμάς και τα παιδιά μας.

Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε στο βούρκο που ρίχνουν την πολιτική αντιπαράθεση. Εμείς είμαστε ο μόνος συνδυασμός στην πόλη που καταθέτει εδώ και καιρό, τις προγραμματικές του θέσεις , που κάνει διάλογο με τους πολίτες γιατί μόνο μέσα από τον διάλογο μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί χωρίς διχασμούς χωρίς να χωρίζουμε τον Δήμο σε εχθρούς της πόλης και σε  φίλους της Δημοτικής Αρχής.

Γι αυτό και σήμερα από εδώ τους καλώ να σοβαρευτούν και, αν επιθυμούν, με όρους και κανόνες που θα συμφωνήσουμε, ας κάνουμε ένα σοβαρό debate, όπου θα αναπτύξουμε τον προγραμματικό μας λόγο.

Χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός του Άργους, τους μηχανισμούς του Δήμου και το δημοτικό χρήμα, μόνο για την επανεκλογή τους. Ακόμα και το ψηφοδέλτιο του ο Δημήτρης Καμπόσος το παρουσίαζε μέσα από το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ λες και είναι τσιφλίκι του.

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός τεράστιου προγράμματος ασφαλτοστρώσεων και έργων σε κάθε τοπική κοινότητα. Τώρα βρέθηκαν τα λεφτά, τώρα λεφτά υπάρχουν για κάθε ρουσφετάκι που θα φέρει λίγους ψήφους (ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΡΑΓΕ)

 Ας το καταλάβουν καλά, οι πολίτες του Δήμου Άργους Μυκηνών είναι υπερήφανοι πολίτες κι όχι ιθαγενείς που προσπαθούν να τους ξεγελάσουν με χάντρες και καθρεφτάκια με σκοπό να υποκλέψουν την ψήφο τους. Δεν μπορούν πλέον να κοροϊδέψουν κανέναν.

Μας παρουσιάζουν σποτάκια για έργα όπως το κολυμβητήριο το οποίο πριν ακόμα ξεκινήσει έκαναν συμπληρωματική σύμβαση και τροποποίηση της μελέτης και θα πληρώσουν παραπάνω από όσα δημοπράτησαν.

Θεωρούν ότι εμείς θα αφορίσουμε κάθε προσπάθεια που ωφελεί τους πολίτες. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Εμείς δε θεωρούμε ότι ο Δήμος θα αρχίσει να υπάρχει όταν θα αναλάβουμε την δημοτική αρχή όπως νομίζει ο Δημήτρης Καμπόσος ότι ο Δήμος ξεκίνησε το 2011 όταν βγήκε αυτός δήμαρχος μηδενίζοντας τις προσπάθειες άξιων Δημάρχων έργα των οποίων διαχειρίζεται.

Εμείς δε θα μηδενίσουμε το έργο κανενός.                      

Θα αναγνωρίσουμε αξίες, έργα, προσπάθειες που κάνουν τον Δήμο καλύτερο.

Θα δουλέψουμε όμως πολύ περισσότερο για να κάνουμε το Δήμο Άργους Μυκηνών έναν δήμο υπόδειγμα.

Εμείς ερχόμαστε για να συνθέσουμε και να ενώσουμε κι όχι για να διχάσουμε τον Δήμο μας.

Μας παρουσιάζουν σποτάκια για το μυθολογικό πάρκο που υπάρχει μόνο στην φαντασία τους. Χωρίς επιχειρηματικό σχέδιο, χωρίς δεσμευμένη γη , χωρίς εξασφαλισμένα χρήματα . Μια φιλολογία που δημιουργεί ένα αντι – επενδυτικό περιβάλλον στο Δήμο μας αφού κανένας σοβαρός επενδυτής δεν συνεργάζεται με φαντασιόπληκτους και ψεύτες.

Αλήθεια ποιους επενδυτές θέλετε να πιστέψουμε κ. Δήμαρχε αυτούς της 28ης Οκτωβρίου από την Παπούα ή αυτούς της 25ης Μαρτίου από την Αμερική.

Παίζουν με τις ψυχές των νέων του Δήμου μας με κοροϊδίες . Μοιράζουν δουλειές , θέσεις εργασίας , μαγαζιά στην πλατεία του μυθολογικού πάρκου και ότι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Άλλωστε τζάμπα είναι….

Εμείς φίλοι και φίλες δεν ερχόμαστε να πάρουμε τον Δήμο ερχόμαστε για να αλλάξουμε τον Δήμο.

Να διοικήσουμε με διαφάνεια , με έλεγχο, με δημοκρατική λειτουργία και πάνω από όλα με την συνεχή συμμετοχή των πολιτών στην λειτουργία του Δήμου.

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

(Σήμερα καινούργια τρολοσελιδα τους με κατηγορεί γιατί προτείνω στην πολιτική προστασία την εθελοντική συμμετοχή των πολιτών. Θα μας βάλει να ανοίγουμε τα φρεάτια λέει. Ναι αν χρειάζεται θα ανοίξω μαζί με σας φρεάτια χωρίς όμως να παραβρίσκεται εκεί τυχαία ο φωτογράφος .)

Ο Δήμαρχος αυτής της πόλης από σουλτάνος και απόλυτος άρχοντας οφείλει και θα ξαναγίνει ένας από εσάς.

Μπροστάρης σε μια μεγάλη προσπάθεια που έχουμε   μπροστά μας  για να ξανακάνουμε το Δήμο Άργους Μυκηνών μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ.

Σας υπόσχομαι ότι τόσο εγώ όσο και η ομάδα αυτή των ανθρώπων που με ακολουθεί αλλά και το σύνολο των πολιτών θα δουλέψουμε σκληρά για:

Να ξαναφέρουμε την χαμένη εμπορικότητα της πόλης μας. Αφού δώσουμε άμεσα λύσεις στο κυκλοφοριακό και στο παρκινγκ ( μου είπε θα βρεις αρχαία , πως θα σκάψεις για υπόγειο παρκινγκ, του λέω ότι υπάρχουν πλέον σύγχρονοι μέθοδοι, μου είπε που θα βρεις τα λεφτά του λέω ότι τρέχει πρόγραμμα που ούτε το έχει πάρει χαμπάρι, μου είπε θα γκρεμίσεις την ανάπλαση του λέω δε θα γκρεμίσω τίποτα έτσι απλά , όμως δε θα διστάσω να διορθώσω ότι μου πουν οι ειδικοί για να κάνω καλύτερη την πόλη από τη σημερινή της κατάσταση.)

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

θα δουλέψουμε σκληρά για: Να ξανακάνουμε την λαϊκή μας αγορά σημείο αιχμής της οικονομίας της πόλης κι όχι να την διαλύουμε κάθε μέρα .

θα δουλέψουμε σκληρά για: Θα ορθολογίσουμε τα Δημοτικά Τέλη και το κόστος της Ύδρευσης Αποχέτευσης για να πάψει ο Δήμος να είναι ένας από τους ακριβότερους Δήμους στη χώρα.

Θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακύκλωσης για να πάψει ο Δήμος μας να είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους στην χώρα που δεν ανακυκλώνει ούτε ένα γραμμάριο ανά κάτοικο.

Μόλις θα ολοκληρωθεί και η Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Πελοπόννησο (ξέρετε αυτή που κι εδώ πάλι εγώ φταίω για τα 150 € που δήθεν θα πληρώνει ο πολίτης ενώ ο Δήμαρχος μας πέτυχε 29 και κάτι που όμως ο ίδιος λέει στο ΦΟΔΣΑ 49 και φυσικά είναι πολύ περισσότερο) τότε θα αποκαταστήσουμε και την άλλη ντροπή της πόλης μας τη χωματερή στα Γκριμάρια ξέρετε τον λόφο της πόλης που 9 χρόνια τώρα ψηλώνει.

Σας μιλώ για τα μεγάλα έργα σχετικά με τα απορρίμματα γιατί θεωρώ απαράδεκτο ο καθένας από εμάς που ζητάμε την ψήφο σας να μιλάμε για νερό και απορρίμματα . θεωρώ υποχρέωση μας την τακτοποίηση αυτών των θεμάτων που ο πολίτης πληρώνει και απαιτεί το ανταποδοτικό όφελος.

 Μόνο αν εξασφαλίσουμε τις παραπάνω υποδομές θα έχουμε την δυνατότητα να στοχεύσουμε σε μια ήπια καλοσχεδιασμένη τουριστική ανάπτυξη που θα ξεκινά από τις Μυκήνες, το Άργος, τη Λέρνα και θα καταλήγει στις παραλίες του Τημενίου , των Μύλων και του Κιβεριού και στις βουνοκορφές του Αρτεμίσιου και του Κτενιά στην Καρυά στο Φαρμακά στο Κεφαλλοβρυσσο την Σκοτεινή τον Αχλαδόκαμπο τις Λίμνες . Ο πολυσυλλεκτικός τουρισμός για εμάς  είναι το εργαλείο για να φέρουμε αργά αλλά σταθερά όλο και περισσότερους επισκέπτες στο Δήμο μας. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης με επίκεντρο τον πολιτισμό που κληρονομήσαμε αλλά κυρίως τους ανθρώπους μας θα κάνουμε τον Δήμο Άργος Μυκηνών ένα κομβικό σημείο και τουριστικό σταυροδρόμι για την Αργολίδα και τη Πελοπόννησο.

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

θα δουλέψουμε σκληρά για: Να διατηρήσουμε ψηλά την αγροτική μας παραγωγή προσφέροντας στους αγρότες της περιοχής μας όλα τα απαραίτητα εργαλεία για καλή παραγωγή. Δηλαδή στήριξη για να περάσουμε στην έξυπνη γεωργία όπως ήδη κάνουν στην Ήρα και το Κουρτάκι , στήριξη για να περάσουμε σε φθηνές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως φ/β αλλά και φυσικό αέριο όπου η στενοκεφαλιά του Δημάρχου το οδήγησε ελαφρά τη καρδία ,  μακριά από την πόλη  με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της χρήσης του από τους πολίτες και κυρίως από τους επαγγελματίες και τους αγρότες.

Θα αναδείξουμε την παραγωγή μας συνδέοντας την με τον τουρισμό και γνωρίζοντας στους επισκέπτες τα εκλεκτά προϊόντα μας εμφανίζοντας τον Δήμο Άργους Μυκηνών σε στοχευμένες παρουσίες σε εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο μαζί με τους ανθρώπους του τουρισμού και τους ανθρώπους μας που παράγουν εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα.

θα δουλέψουμε σκληρά  :Για να υπάρξει η απόλυτη ισορροπία στην ανάπτυξη της πόλης με την ανάπτυξη όλων των τοπικών κοινοτήτων.

Γιατί για εμάς το Άργος και οι κοινότητες είναι ένα. Γνωρίζουμε όλοι μας ότι αν δεν αναπτυχθούν παράλληλα θα μαραζώσουν ταυτόχρονα. Σας υποσχόμαστε ότι δεν θα μας ξαναδείτε σε 4 χρόνια.

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Εμείς θα θεσπίσουμε δημοκρατικούς θεσμούς που θα προβλέπουν ότι:

Το τεχνικό πρόγραμμα θα συμφωνείται με τα τοπικά συμβούλια μετά από διαβούλευση με τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος θα απολογείται σε κάθε τοπική κοινότητα ενώπιον των κατοίκων της και κάθε χρόνο θα κάνει δημόσιο απολογισμό χωρίς πολυτελή βιβλία με την φάτσα του.

Θα χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και την απόσταση με τον πολίτη κοντινότερη.

Δε θα διστάσουμε να προχωρήσουμε ακόμα και σε τοπικά δημοψηφίσματα για να κάνουμε δεσμευτική την γνώμη των πολιτών.

Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι αν η λαϊκή ετυμηγορία μας κάνει Δημοτική Αρχή , αρκετές φορές τον χρόνο και σίγουρα πριν από κάθε Δημοτικό Συμβούλιο θα καλώ τις παρατάξεις που θα συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα διαβουλεύομαι μαζί τους όλα τα θέματα που αφορούν το Δήμο και τους κατοίκους του.

Θα θεσπίσουμε συμμετοχικούς θεσμούς γιατί ένα είναι σίγουρο.

Κανένας από εμάς , κανένας Δήμαρχος , κανένας δημοτικός σύμβουλος, κανένας πολίτης, δε μπορεί να αλλάξει μόνος του τον κατηφορικό δρόμο που έχει πάρει ο Δήμος μας.

Για να αλλάξουμε τον Δήμο πρέπει ο καθένας από εσάς να πάψει να λειτουργεί με την λογική ότι όλοι ίδιοι είναι.

Γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ίδιοι.

Εμείς θέλουμε από εσάς μια ισχυρή εντολή.

Θέλουμε από εσάς να μας φορτώσετε ευθύνη.

Θέλουμε από εσάς να μας κρίνετε συνέχεια και σκληρά.

Τάσος Χειβιδόπουλος εγκαίνια εκλογικού κέντρου

Θέλουμε όμως από εσάς την συμμετοχή σας σε αυτή την ανατροπή όχι μόνο με την ψήφο σας στις εκλογές , αλλά με την ισχυρή παρουσία σας δίπλα μας και αύριο.

Ο δήμος μας, το Άργος μας , τα χωριά μας…

Είναι ένας δήμος με πλούσια ιστορία, που δεν αρκεί  μόνο να τον γνωρίζουμε, αλλά πρέπει και να τον σεβόμαστε.

Όσο σεβόμαστε την ιστορία μας, πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους, τους συμπολίτες μας…

Αυτούς τους πολίτες που σήμερα είναι απογοητευμένοι και στέκονται απόμακροι και απαθείς…

 Η πόλη μας τους απογοητεύει…

Κάνει την καθημερινότητά τους δύσκολη…

Ρημαγμένες  Υποδομές – Κακό Κυκλοφοριακό – Πτώση της εμπορικότητας – Ανεργία – Πλήρης εγκατάλειψη των χωριών … όλα, μας πληγώνουν…

Τι κάναμε λάθος ?

Συμβιβαστήκαμε με τους μέτριους, ανεχτήκαμε τους λίγους, και δυστυχώς για πολύ…

Το αποτέλεσμα καταστροφικό…

Τι πρέπει να αλλάξουμε ?

Πολλά… πάρα πολλά …

Σήμερα , τώρα …

Το μέλλον ανήκει σε εμάς…

Ό,τι πρέπει να αλλάξει θα αλλάξει από εμάς… όλους εμάς  μαζί …

Μπορούμε, αρκεί να προσπαθήσουμε συλλογικά, δεν περισσεύει καμία και κανένας σε αυτή τη προσπάθεια…

Ελάτε να  αθροίσουμε τις δυνάμεις μας …

Να αλλάξουμε… και να νικήσουμε …

Μην περιμένουμε από κανέναν να κάνει αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί…

Πολίτη του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Ο συνδυασμός μας Δυνατή Πόλη Ξανά δεν στηρίζεται απλά σε εσένα.

Είσαι ΕΣΥ … ΕΣΥ … ΕΣΥ … ΕΣΥ …

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ …

Ελάτε λοιπόν ας πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας …

Ας  ενώσουμε όλοι μαζί δυνάμεις και ιδέες  με ένα μόνο στόχο , με ένα μόνο όραμα …

Ισχυρό Δήμο Άργους – Μυκηνών!!!

Αποφασίζουμε όλοι μαζί, με θάρρος , γνώση , σοβαρότητα και υπευθυνότητα…

Παίρνουμε τις τύχες  μας… στα χέρια μας…

Το αύριο είναι όλων μας …

Πάμε όλοι μαζί…

Να ολοκληρώσουμε την μεγάλη ανατροπή που έρχεται…

Να ξανακάνουμε μαζί τον Δήμο Άργους Μυκηνών μια

Δυνατή Πόλη Ξανά  …    Τώρα …»