ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η κοινωνική προσφορά του Φάνη Στεφανόπουλου

Ο Φάνης Στεφανόπουλος είναι εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Απασχόλησης και Αλληλεγγύης, χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τον Ιούνιο του 2017, έχοντας διατελέσει προηγουμένως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου στα θέματα Υγείας, Παιδείας και Απασχόλησης.

Από τις θέσεις ευθύνης στις οποίες υπηρέτησε, έχει να επιδείξει σημαντικό έργο προς ωφέλεια και ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών.

Ενδεικτικά:

– Συντόνισε Έρανο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατά τον οποίο συγκεντρώθηκαν ρούχα και τρόφιμα που χρειάστηκαν 6 τριαξονικά φορτηγά να τα μεταφέρουν.

– Λειτούργησε στην Πελοπόννησο το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), το οποίο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα, τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

– Μετά από πρόταση – παρέμβασή του, το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ίδρυσε Κέντρα Κοινότητας για ευπαθείς ομάδες, ένα σε κάθε νομό της Περιφέρειας και όχι ένα σε κάθε δήμο, όπως ήταν στο αρχικό σχέδιο, επιτυγχάνοντας έτσι την προοπτική λειτουργίας τους για 6 απρόσκοπτα χρόνια αρχικά (3 συν 3 χρόνια) και όχι για τρία χρόνια και χωρίς προοπτική επιβίωσης, όπως θα γινόταν με το σχέδιο του υπουργείου. Έτσι, με την εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων, μπόρεσαν και στελεχώθηκαν με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό και με κινητές μονάδες, που μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες σε κάθε σημείο των νομών. Η δε προοπτική συνέχισης λειτουργίας τους μετά τα πρώτα έξι χρόνια θα είναι πιο εύκολή με την σύμπραξη όλων των Δήμων κάθε νομού.

– Παρέδωσε στο ΚΔΑΠ Αμεα της Πυργέλλας ολοκαίνουργιο κτίριο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό αξίας 180.000 ευρώ, έτοιμο για λειτουργία, «με το κλειδί στο χέρι». Αξιοσημείωτο σε αυτή την περίπτωση είναι πως ενώ επαγγελματικά ο κ. Στεφανόπουλος ασχολείται με την εμπορία Ιατρικών ειδών, οργάνων και εργαλείων, όχι μόνο δεν επωφελήθηκε πουλώντας ούτε μία καρφίτσα για τον εξοπλισμό του ΚΔΑΠ αλλά απαγόρευσε και στους προμηθευτές του καταστήματός του να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς προμήθειας υλικών του Κέντρου!

 – Δρομολόγησε την κατασκευή κτιρίου για 250 συσσίτια, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Η υπογραφή της σύμβασης έναρξης του έργου έγινε από τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη στις αρχές Μαρτίου 2019, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων και του παπά Λευτέρη, ιερέα του Ναού. Ο θεμέλιος λίθος ετέθη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο Β΄ κατά τον εορτασμό της Ευαγγελιστρίας. Το έργο θα υλοποιηθεί με το ποσό των 549.017,30 ευρώ.

– Υλοποίησε στην Λακωνία το σχέδιο «Αντικαιάδας» με στόχο να γίνει η Σπάρτη πόλη πρότυπο, ως προς την προσβασιμότητα και φιλική στα Αμέα. Έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και από την Περιφέρεια.

Στα άμεσα σχέδιά του είναι, με την επανεκλογή του, η δημιουργία υποδειγματικών Κάμπους σε κάθε νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για ημερήσια διαμονή και απασχόληση Αμεα που έχουν στερηθεί τους γονείς των. Ήδη, με παραχώρηση της Ι. Μητροπόλεως Μαντινείας & Κυνουρίας έχει βρεθεί οίκημα στην Τρίπολη και η προοπτική είναι το σχέδιο να επεκταθεί σε κάθε νομό.

Ο Φάνης Στεφανόπουλος είναι ξανά υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας με το ψηφοδέλτιο του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος».