ΠολιτισμόςΑρχείο

Πολιτισμικό συναπάντημα στο Βουλευτικό

Μια μοναδική μουσική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βράδυ της Τρίτης 21ης Μαίου όσοι παρευρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Η Χορωδία του American University Chamber Singers υπό τη διεύθυνση του μαεστρου Daniel Abraham, που ήταν καλεσμένοι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, απο το φιλανθρωπικό ίδρυμα George Best Costacos. Την εκδήλωση παρουσιασε η Ματίνα Αλεξάκου και προλόγησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων κ. Ρούτουλας Κωνσταντίνος.

Χορωδία του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου στο βουλευτικο

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Φλώρος τόνισε τη σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων που ανάγουν τον πολιτισμό μεταξύ των δύο χωρών, προωθώντας την πολιτιστική διπλωματία.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιελάμβανε σπάνια έργα κλασσικού και μοντέρνου ρεπερτορίου από το Βυζάντιο μέχρι και τη σύγχρονη εποχή.

Χορωδία του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου στο βουλευτικο

Στο τέλος της συναυλίας ο  πρόεδρος του Ιδρύματος  κ. Νικόλαος Φλώρος απένειμε τιμητικά διπλώματα του ιδρύματος για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τη Φιλανθρωπία στον  Μητροπολίτη Νεκτάριο, στον μαέστρο Daniel Abraham, στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο, στην διευθύντρια του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης κα Σταυρούλα Πανταζοπούλου, στον μαέστρο κ. Αθανάσιο Στρίκο, στην Διευθύντρια του Ελληνικού ωδείου Αργους κα Μεταξία Γκότση, Ματινα Αλεξακου  και στην 30μελή Χορωδία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν προσωπικότητες απο το κοινωνικοπολιτικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του Ναυπλίου.

Η εκδήλωση τέθηκε υπο την αιγίδα του Δήμου Ναυπλίου.

Χορωδία του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου στο βουλευτικο

Η χορωδία ιδρύθηκε το 1934 από τον James McLain, τα Χορωδιακά Σύνολα του AmericanUniversity έχουν ακμάσει κάτω από την εξαιρετική διεύθυνση πολλών από τους πιο διάσημους μαέστρους της περιοχής της Ουάσινγκτον, όπως: Paul Calloway, Norman Scribner, Vito Mason, Paul Hill, Sondra Proctor και Elise Eisenhower. Υπό την καθοδήγηση του Daniel Abraham από το 2000, το χορωδιακό πρόγραμμα του Αμερικανικού Πανεπιστημίου συνεχίζει να ευημερεί και να διατηρεί την παράδοσή του στην αριστεία στις μουσικές επιδόσεις στο χώρο των φιλελεύθερων τεχνών.

Χορωδία του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου στο βουλευτικο

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα George Best Costacosιδρύθηκε το 2009, με πρόεδρο στη Νεα Υορκη τον κ.Νικολαο Φλωρο και αντιπροεδρο Θεοδωρα Ζιωγκας και στην Ελλαδα τον πρόεδρο κ. Νικολαο Κωστακο & Ρουλα Σαραντου. Το Ιδρυμα διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις ελλαδα και εξωτερικο ως φόρο τιμής στον ηθοποιό του Broadway, George best costacos. Η Πανεπιστημιακή Χορωδία “American University Chamber Singers”  παρουσιάσε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών με χορωδιακή μουσική a cappella υπό τη διεύθυνση του μαεστρου Daniel Abraham. Στα πλαίσια της περιοδείας της η χορωδία θα εμφανισθεί επίσης στον Πειραιά, την Σύρο, τον Βόλο, την Κατερίνη, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη.