ΆρθροΑρχείο

Σταύρος Αυγουστόπουλος: Η πορεία του Λιμενικού Ταμείου επί Δημαρχίας Κωστούρου

Ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου από το 2011,και έχοντας πλέον φτάσει  λίγες μέρες πριν τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του τόπου, θεώρησα σκόπιμο να γνωστοποιήσω προς όλους τους πολίτες του Δήμου Ναυπλίου, ποιά η προσφορά του ΔΛΤΝ τα τελευταία χρόνια.

Μετά την άριστη συνεργασία μεταξύ, του Δ/Σ του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, του Δήμου και του Λιμεναρχείου και ειδικότερα με τους Λιμενάρχες κ. Σπύρο Μαρίνο και κ. Παναγιώτη Κοντό, κάναμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να επέλθει η επίτευξη σπουδαίων έργων για τον τόπο μας. Σε όλη αυτή την προσπάθεια, δεν θα μπορούσα να μην συμπεριλάβω και την τεράστια συμβολή και συμπαράσταση του τότε Πρωθυπουργού και επίτιμου Δημότη Ναυπλίου κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στάθηκε δίπλα μας σε όλες τις προσπάθειες  και ήταν πρόθυμος να βοηθήσει τον τόπο μας σε οτιδήποτε και αν του ζητούσαμε. Η προσφορά του στον τόπο μας είναι τεράστια και οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Κατά την πρώτη θητεία μου ως Πρόεδρος του ΔΛΤΝ, καταφέραμε:

Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την εκβάθυνση του Λιμανιού, αναθέτοντας την σχετική μελέτη και με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καταφέραμε να πάρουμε όλες τις σχετικές αδειοδοτήσεις για την εκτέλεση του έργου (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, Ενάλιες Αρχαιότητες, Υπουργείο Ναυτιλίας κ.α.), το οποίο και εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 
Μετά την άριστη συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Κωστούρο, ξεκινήσαμε την διαδικασία για την εκτέλεση των έργων που αφορούσαν τον κώδικα ασφαλείας της Λιμενικής εγκατάστασης, διεκδικώντας  χρήματα από το ΕΣΠΑ και τοποθετώντας περιφράξεις και κάμερες καταστήσαμε την ευρύτερη περιοχή του Λιμανιού Διεθνών προδιαγραφών.

Διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον Δήμο, ενημερωτικές ημερίδες, ώστε να γίνει γνωστή στο κοινό η εφαρμογή του κώδικα ασφαλείας του Λιμανιού.

Με ενέργειες  μας έγινε υποστήριξη των κρηπιδωμάτων στην προβλήτα  Πι.

Σταύρος Αυγουστόπουλος

Κατά την δεύτερη θητεία μου ως  Πρόεδρος του ΔΛΤΝ, κατορθώσαμε:

Την διοργάνωση της έκθεσης πολυτελών σκαφών (Mediterranean yacht show), η οποία πλέον αποτελεί, θεσμό για την πόλη μας, διαφήμιση για το Ναύπλιο και την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο και συντελεί στην οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου.

Την παραχώρηση μετά από διαγωνισμό, των εγκαταλελειμμένων μέχρι τότε εγκαταστάσεων της Αρβανιτιάς, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να στεγάζεται στο χώρο κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο όχι μόνο αποτελεί πηγή εσόδων για τον Δήμο αλλά συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της ανεργίας με την απασχόληση 60 και πλέον ατόμων σε καθημερινή βάση.

Ολοκληρώσαμε το σχέδιο έργων  για την ανάπτυξη Λιμένα Ναυπλίου (master plan) και αναμένουμε την Περιβαλλοντική μελέτη, ώστε να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Ναυτιλίας και να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ξεκινήσαμε τις απαιτούμενες ενέργειες, για την κατασκευή του κόμβου στην είσοδο του Λιμανιού, έργο το οποίο και έχει δημοπρατηθεί.
Ολοκληρώσαμε τον φάκελο για το Υδατοδρόμιο Ναυπλίου και Νέας Κίου και υποβάλλουμε εντός των ημερών την Περιβαλλοντική μελέτη, ώστε μετά την έγκριση της να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας κατασκευής και λειτουργίας.
Υποβάλλαμε αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και πετύχαμε την έγκριση ποσού 204.000,00€, για την προμήθεια κινητής μονάδας ελέγχου επιβατών για την κρουαζιέρα, προκειμένου οι εταιρείες κρουαζιέρας, να έχουν ως αφετηρία των ταξιδιών τους το Ναύπλιο.

Ολοκληρώσαμε την μελέτη και τον έλεγχο νομιμότητας για την ΜΑΡΙΝΑ Ναυπλίου, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την διενέργεια Διεθνούς Διαγωνισμού ΣΔΙΤ.

Τέλος, έχουμε αίτημα για υποβολή στο ΠΔΕ φακέλων για την χρηματοδότηση Τριών νέων έργων :

Την προμήθεια  και τοποθέτηση Πίλαρ για την παροχή νερού και ρεύματος ύψους 124.000€, μαζί με το ΦΠΑ.

Την ανάπλαση εξομοιούμενης ζώνης με χερσαία ζώνη στο Λιμένα Βιβαριού ύψους 124.000€, μαζί με το ΦΠΑ.

Την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ελέγχου πρόσβασης στον χώρο του ISPS, ύψους  60.000€, μαζί με το ΦΠΑ.

Είναι σαφές, πως η προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς του Δήμου για την ανάπτυξη της Πόλης μας είναι τεράστια. Με υπομονή, επιμονή, συνέπεια και συνεργασία κάναμε πολλά άλματα  εξέλιξης και προόδου. Το όραμα μας για το Ναύπλιο και τον Δήμο είναι τεράστιο και καθημερινά αγωνιζόμαστε για το καλύτερο.

Ως  Πρόεδρος του ΔΛΤΝ, μέλος της παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ.ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημήτρη Κωστούρου, σας καλώ με την ψήφο σας στις εκλογές της 26ης Μαΐου, να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε το 2014 και να μας στηρίξετε στην προσπάθεια που κάνουμε, ώστε να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει και να ολοκληρώσουμε το όραμα μας για το Ναύπλιο και τον Δήμο μας.

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝ
Σταύρος Αυγουστόπουλος