ΕκδηλώσειςΑρχείο

Το «Σεξ Λεξικόν» …αναστατώνει το Ναύπλιο

Πρώτη φορά!!! Χμμμ… Όταν το σκέφτομαι αμέσως μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα δύο ανθρώπων με ιδρωμένες παλάμες, κοκκινισμένοι από το άγχος και ταυτόχρονα ενθουσιασμένοι που επιτέλους θα ζήσουν την απόλυτη εμπειρία ερωτικής πράξης, δηλαδή πιο λαϊκά… του σεξ! Η Κάτια και ο Τάκης είναι το πρότυπο αυτών των ανθρώπων σε μια εποχή που η άγνοια της συγκεκριμένης κατάστασης ήταν σχετικά μεγάλη, οπότε το άγχος και ο ενθουσιασμός τους ήταν ακόμη πιο έντονος… Σωτήρας τους; Ένα λεξικό! Μια ιδιαίτερη στιγμή, ίσως κωμική, ίσως τραγική, ίσως και τα δύο… Έλα να θυμηθούμε τα παλιά…

Το παραπάνω σημείωμε της σκηνοθέτιδας Μαλίνας Τζίνου, δίνει το στίγμα.

Το «Σεξ Λεξικόν» ...αναστατώνει το Ναύπλιο

«Σεξ Λεξικόν- Η Επιστήμη του Έρωτα», το έργο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου, που έχει παρουσιαστεί με επιτυχία για δύο χρόνια στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου, αλλά και σε άλλες πόλεις, ξεχώρισαν οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το αγκάλιασαν με τη δική τους έμπνευση και το ανεβάζουν τη Δευτέρα 27 Μάϊου στις 22:00 στο θέατρο Τριανόν, στο Ναύπλιο, στο Φεστιβαλάκι 2019, σε σκηνοθεσία Μαλίνας Τζίνου, με την ομάδα DuoTheatreGroup.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου- Σχολής Καλών Τεχνών, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων-ΔΟΠΠΑΤ.

Το «Σεξ Λεξικόν» ...αναστατώνει το Ναύπλιο

Ο Σπύρος Δ. Μιχαλόπουλος υπογράφει μια vintage κωμωδία για την πρώτη φορά ενός ζευγαριού. Μας μεταφέρει στην Ελλάδα του 1978, όπου δύο ερωτευμένοι δεκαεπτάχρονοι σχεδιάζουν να οδηγήσουν τη σχέση τους στην κορυφαία στιγμή της, να κάνουν, δηλαδή, έρωτα για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τη συστολή τους, αλλά και τις στερεοτυπικές κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής.

«Σύμβουλος» στην πορεία τους προς την ολοκλήρωση της σχέσης τους, ένα παλαιομοδίτικο λεξικό του σεξ. Οι ηθικοπλαστικές απόψεις του οπισθοδρομικού λεξικού αποπροσανατολίζουν τους δύο νέους, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια τρυφερή κωμωδία με vintage αισθητική και καταιγιστικό ρυθμό, ενώ γίνονται αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι των διαφορετικών τους απόψεων για την πολιτική, την κοινωνία και τις σχέσεις, αλλά και να δοκιμαστούν τα όρια της δικής τους σχέσης.

 

H DuoTheatreGroup δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 στο πλαίσιο του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή, με σκοπό να παρουσιάσει την παραγωγή «ΣεξΛεξικόν-Η επιστήμη του Έρωτα» στο Φεστιβαλάκι 2019 το Μάϊο στο Θέατρο Τριανόν.

Την DuoTheatreGroup αποτελούν επτά φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΑ.ΠΕΛ.

Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία: ΜαλίναΤζίνου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανθή Μαδίτση
Σκηνογραφία: Γιάννης Αδελιανάκης
Μουσική επιμέλεια: Ανθή Μαδίτση
Επιμέλεια φωτισμού: Ελένη Παϊσου
Πέγκυ Καραπάνου

Ηθοποιοί: Άννα Λιλλελάρη
Γιάννης Αδελιανάκης
Χώρος διεξαγωγής: Θέατρο Τριανόν
Ημερομηνία παράστασης: 27/05/2019
Ώρα: 22:00 μ.μ
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Το «Σεξ Λεξικόν» ...αναστατώνει το Ναύπλιο