ΚοινωνίαΑρχείο

Θα είναι καθαρά τα Σχολεία της Αργολίδας την Τρίτη;

Εύλογη ανησυχία στους Γονείς για την κατάσταση που θα είναι τα Σχολεία από πλευράς καθαριότητας την Τρίτη 28 Μαΐου δίοτι οι σχολικές καθαρίστριες έχουν διαμηνύσει ότι δεν αναλαμβάνουν να τα καθαρίσουν αν δεν τους δωθεί εκλογικό επίδομα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου: «Σας ενημερώνουμε ότι χθες, Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, επικοινώνησε με τον σύλλογό μας η κα Σαδίκου Βαλεντίνα πρόεδρος καθαριστριών σχολικών κτιρίων Δήμου Ναυπλιέων και μας ανακοίνωσε τελευταία στιγμή προφορικά -δίχως να ακολουθεί ή να προηγηθεί κάποιο έγγραφο που να δηλώνει την απόφαση αυτή του σωματείου τους – ότι οι καθαρίστριες των σχολείων δεν θα καθαρίσουν τα σχολεία την Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 για να είναι έτοιμα να μπουν τα παιδιά μας την Τρίτη 28 Μαΐου γιατί δεν παίρνουν το εκλογικό επίδομα. Το ίδιο θα συμβεί εάν υπάρξει 2ος γύρος. Η κίνηση τους θα έχει αντίκτυπο πάλι στα παιδιά μας που θα μπουν σε ένα βρώμικο σχολείο ΑΚΟΜΑ μια φορά. Τα παιδιά μας βρίσκονται ξανά στη μέση γιατί κάποιοι αποφάσισαν τελευταία στιγμή να διεκδικήσουν κάτι. Το γεγονός από μόνο του όταν μιλάμε για παιδιά είναι απαράδεκτο. Καλούμε και περιμένουμε από τους υπεύθυνους να επιληφθούν του θέματος και τα παιδιά να βρουν ένα καθαρό σχολείο μετά τις εκλογές».

Από προσωπικό των Δήμων ο καθαρισμός

Μετά την άρνηση των καθαριστριών να κάνουν αυτή τη δουλειά υπάρχει ενημέρωση πως ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών θα γίνει από το προσωπικό των δήμων που μετέχει στα εκλογικά συνεργεία και δικαιούται την προβλεπόμενη εκλογική αποζημίωση.

Αυτό αναφέρει εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και έχει αποσταλεί στους δήμους της χώρας, σε συνέχεια αντίστοιχων προφορικών οδηγιών που έχουν απευθύνει οι υπηρεσίες του υπουργείου στους ΟΤΑ.

Η διευκρίνηση αυτή κρίθηκε σκόπιμη, καθώς στις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ σχολικών επιτροπών και συμβασιούχων καθαριστριών, δεν προβλέπεται υποχρέωση καθαρισμού όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού ωρολογίου προγράμματος ή όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία ως αίθουσες διδασκαλίας ή όταν δεν υπάρχει αντικείμενο σχολικής εργασίας.