ΚοινωνίαΑρχείο

Η βραβευμένη τρισδιάστατη κούπα των Λυγουριατών

Μαθητές της Ά Λυκείου του Γενικού Λυκείου Λυγουριού πήραν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ST3dM, του εργαστηρίου Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής τεχνολογίας (ΕΔΙΦΕΤ) του τμήματος Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κατάφεραν να διακριθούν καταλαμβάνοντας την 3η θέση πανελλαδικά στην Ανώτερη κατηγορία που αφορούσε τα λύκεια. 

Ο διαγωνισμός αφορούσε μια εργασία για το φυσικό αέριο, καθώς και την κατασκευή μιας τρισδιάστατης κούπας, εμπνευσμένη από το φυσικό αέριο, στο σχεδιαστικό περιβάλλον Tinkercad. 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές Διδασκάλου Αικατερίνη (Φυσικός) και Μάλλιος Πέτρος (Χημικός) και οι μαθητές παρακολούθησαν πριν σεμινάρια τρισδιάστατης σχεδίασης. 

Το σχολείο θα βραβευτεί τον επόμενο Δεκέμβριο στο συνέδριο “ST3dM τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης στην εκπαίδευση” και η κούπα του θα εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Ευχαριστίες απευθύνονται προς τον διευθυντή Μιχάλη Γιαννούλη για την υποστήριξη και τους Γιάννη Λεβεντέλη και Παναγιώτη Διδασκάλου για τις υπέροχες ιδέες τους!».

Τρισδιάστατη κούπα ΓΕΛ Λυγουριού