ΠολιτικήΑρχείο

Προσπάθεια να μαζέψουν τις σεισμικές δονήσεις του ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδα

Σφήνα στις ραγδαίες εξελίξεις του ΚΙΝΑΛ μπήκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του «Κινήματος Αλλαγής» στην Αργολίδα Λεωνίδας Κουτσογιάννης, συμπλέοντας ουσιαστικά με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σε μια προσπάθεια να μαζέψει τοπικά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ρήξη που προέκυψε ανάμεσα στην  επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Από χθες το απόγευμα εκτός του Κινήματος Αλλαγής βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τη  Φώφη Γεννηματά, όταν του ανακοίνωσε πως στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη.

Ο κος Κουτσογιάννης με δήλωσή του στο anagnostis.org στέλνει απάντηση στους υποστηρικτές του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Αργολίδα, τονίζοντας ότι «η επιλογή του Γιώργου Καμίνη και τα  πολιτικά χαρακτηριστικά της, διόλου δεν  σηματοδοτούν οποιοδήποτε σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ακριβώς αντίθετο». Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του ο κος Βενιζέλος είχε δηλώσει νωρίτερα απευθυνόμενος στη Φ. Γεννηματά ότι: «Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Να σημειωθεί ότι το Κίνημα Αλλαγής νωρίτερα, σε άτυπη ενημέρωση επισημαίνει ότι «Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν “πρώτη θέση στο Επικρατείας ή τίποτα». Ακόμη τονίζεται πως «όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σ’ αυτή τη κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ». Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του πολιτικού φορέα για να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της θα συμβάλει σημαντικά σ΄ αυτό», υπογραμμίζεται από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Λεωνίδας Κουτσογιάννης Ο Κουτσογιάννης

Στη δήλωσή του στο anagnostis.org , ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του «Κινήματος Αλλαγής» στην Αργολίδα Λεωνίδας Κουτσογιάννης, υιοθετώντας ουσιαστικά το παραπάνω κείμενο αναφέρει:

«Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη διεύρυνση του χώρου και το νέο πολιτικό φορέα που ίδρυσαν με τη συμμετοχή τους οι 212.000  πολίτες το Νοέμβρη του 17. Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του Σύριζα για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές που θα έχουν μετωπικό χαρακτήρα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης με  τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο  Βενιζέλο του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. 

Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν ” πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα”. 

Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη και τα  πολιτικά χαρακτηριστικά της, διόλου δεν  σηματοδοτούν οποιοδήποτε σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ακριβώς αντίθετο. 

Τον ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνουν όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε  αυτήν την κρίσιμη μάχη απέναντι λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό του κυρίου Τσίπρα και της παρέας του».
 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ (επίσκεψη Ευάγγελου Βενιζέλου στο Άργος το 2012)