ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η πρώτη συνέντευξη Νίκα στο anagnostis.org (Vid)

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο νεοεκλεγής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον Άκη Γκάτζιο για το anagnostis.org

Ο κος Νίκας αναφέρεται στην εκλογή του, αλλά και στη διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων της Περιφέρειας δηλώνοντας ότι η επόμενη μέρα για την Περιφέρεια σημαίνει ένας προγραμματισμός, ένα άλλο πρόσωπο, μια άλλη προσέγγιση των πραγμάτων, με οικονομία, με καλή διαχείριση των πόρων και όλων αυτών που πονάνε τον κόσμο.

Ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στη συνέντευξή του επισημαίνει ότι «Δεν θα κάνουμε με τα χρήματα προσωπική πολιτική, ούτε τζάκια θα στήσουμε», προσθέτοντας: «Γουρουνοπούλες, τσολιάδες και όλα αυτά τα πράγματα θα πάνε λίγο παραπίσω».

Δηλώνει ότι θα σέβεται τους δημάρχους και τους βουλευτές και θα λειτουργήσει θεσμικά, χωρίς να θέλει να γίνει «πρωθυπουργός της Πελοποννήσου», «ούτε τα παιδιά μας να τα κάνουμε βουλευτές».

Τέλος στη αποκλειστική του συνέντευξη επισημαίνει ότι η Πελοπόννησο έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης και αναφέρεται σε αυτά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

 

Ο κος Νίκας στη συνέντευξή του δηλώνει:

Ήταν το φυσιολογικό αποτέλεσμα ενός προεκλογικού αγώνα που ξεκίνησε εδώ και οκτώ μήνες, όπου επισκέφθηκα πόλεις και χωριά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, μίλησα πάνω από 100 φορές, είχα μια άμεση επικοινωνία με τον κόσμο, τους μίλησα για τα προβλήματα και για τις αιτίες των προβλημάτων και χαίρομαι για το γεγονός ότι είχα μία σπουδαία ανταπόκριση από τον κόσμο. Είχα ένα καθεστώς ουσιαστικά με το οποίο πάλευα.

Η επόμενη μέρα για την Περιφέρεια σημαίνει ένας προγραμματισμός, ένα άλλο πρόσωπο, μια άλλη προσέγγιση των πραγμάτων, με οικονομία, με καλή διαχείριση των πόρων και όλων αυτών που πονάνε τον κόσμο.

Τέρμα το σκόρπισμα των χρημάτων δώθε κείθε. Δεν θα κάνουμε με τα χρήματα προσωπική πολιτική, ούτε τζάκια θα στήσουμε. Τα χρήματα έρχονται από το λαό και είναι για το λαό και πρέπει να τα αξιοποιούμε σε έργα μόνο παραγωγικά και αναπτυξιακά. Γουρουνοπούλες, τσολιάδες και όλα αυτά τα πράγματα θα πάνε λίγο παραπίσω. 

Και σεβασμό στους δημάρχους, σεβασμό στους βουλευτές, σεβασμό στους φορείς, ίσες κουβέντες και πολύ καλή διαχείριση.
Με το που θα πάω στην περιφέρεια σε πολύ λίγο χρόνο, δεν θα χρωστάμε τίποτα σε κανέναν.

ΕΡ. Απ΄ ότι καταλαβαίνω έχετε σκοπό να γυρίσετε σελίδα στην Πελοπόννησο.

ΝΙΚΑΣ. Άλλη μέρα. Μια άλλη μέρα. Βεβαίως θα γυρίσουμε σελίδα στην Πελοπόννησο. Εγώ θα είμαι ένας περιφερειάρχης, που θα διαδραματίζει το θεσμικό του ρόλο. Ούτε πρωθυπουργός της Πελοποννήσου, ούτε τζάκια, ούτε τα παιδιά μας να τα κάνουμε βουλευτές.

ΕΡ. Θεωρείτε ότι η Πελοπόννησος έχει περιθώρια ανάπτυξης μεγάλα ή όχι;

ΝΙΚΑΣ. Έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια απ΄ όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας. Αλλά τί να το κάνουμε. Μια περιφέρεια που έχει μεταβληθεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο – παράδειγμα προς αποφυγή σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης, τελευταία σχεδόν στην καινοτομία, χωρίς αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, με προβλήματα υφαλμύρωσης, με προβλήματα στην διάβρωση των ακτών, με περιοχές απίστευτου κάλους όπως το Τολό, που δεν έχει μείνει τίποτα, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα τα οποία είναι γνωστά σε όλους. 

Θα τα βάλουμε όλα αυτά σε μια σειρά, θα ζητήσουμε συγκλίσεις, συνεργασίες, συνεννοήσεις που είναι αναγκαίες και να λύνουμε προβλήματα. 

Δεν χρειάζεται επιθετικότητα προς τα άλλα αυτοδιοικητικά σχήματα. Συνεργασία χρειάζεται. 

Και έχω πει πολλές φορές ότι εγώ ευχαριστώ πολλές φορές εκείνους που δεν ανήκουν στην ίδια ιδεολογική και πολιτική παράταξη με εμένα και με ψήφισαν για να είμαι περιφερειάρχης Πελοποννήσου.