ΚοινωνίαΑρχείο

Σκοτεινά σημεία στην υπόθεση του Θανάση Λάμπρου – Ξανά στο προσκήνιο το σενάριο της αυτοκτονίας

Στο αρχικό σενάριο της αυτοκτονίας το γυρίζουν οι συνήγοροι της «Μαύρης Χήρας», Αλέξης Στεφανάκης και Δημήτρης Γκαβέλας, αναφορικά με τον θάνατο του Θανάση Λάμπρου.

Ο Αλέξης Στεφανάκης δήλωσε στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” ότι «η ποινική δίκη έχει τελειώσει γιατί έχουμε τις πιο αναλυτικές εξετάσεις που μπορούν να γίνουν πάνω στο όπλο, οι οποίες δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Οι εξετάσεις αυτές έγιναν από ειδικό πραγματογνώμονα που διόρισε, όχι εμείς, αλλά ο φίλος του θανόντος. Σύμφωνα με αυτές, αποκλείεται η Δήμητρα η Βούλγαρη να ακούμπησε το όπλο».

Το δεύτερο εύρημα των δικηγόρων είναι ότι «κανείς από όσους έχουν δώσει δείγμα DNA, δεν ταυτοποιούνται πουθενά στο όπλο». Ο Αλέξης Στεφανάκης μίλησε και για τρίτο εύρημα στην υπόθεση της Κοιλάδας. «Ο μοναδικός που ταυτοποιείται, ο οποίος έχει ακουμπήσει τη λαβή και τη σκανδάλη του όπλου είναι ο θανών».

Έτσι λοιπόν οι δύο δικηγόροι καταλήγουν πάλι στο αρχικό σενάριο: «Συνεπώς, θα πρέπει να εξετάσουμε μαζί με όλα τα άλλα και το στοιχείο της αυτοκτονίας» υπογραμμίζει ο δικηγόρος επισημαίνοντας ότι αυτή η εκδοχή δεν ήταν στόχευσή του.

 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα κρίνει αν οι ισχυρισμοί των δικηγόρων ευσταθούν θα είναι το δικαστήριο. Να σημειωθεί πως η χήρα του καπετάνιου έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια για την δολοφονία του συζύγου της.