ΚοινωνίαΑρχείο

Λαχτάρησαν λίγο έξω από το Πορτοχέλι

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές της Αργολίδας όταν έλαβαν σήμα για σύγκρουση δύο πλοίων στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Αιμιλιανού στο Πορτοχέλι. Από το συμβάν προκλήθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς ευτυχώς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του λιμενικού:

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης 11 Ιουνίου, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, για σύγκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ “MOONWALK” σημαίας Γαλλίας, με 9 αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το Ε/Π-Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Λ. Πορτοχελίου 361, στο οποίο επέβαιναν δύο ημεδαποί, στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Αιμιλιανού Πορτοχελίου.

Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίζοντας τα εν λόγω σκάφη, από τη σύγκρουση των οποίων, προκλήθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Το “MOONWALK” και το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” με ιδία μέσα, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προσδέθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Πορτοχελίου.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες των πλοίων νηογνώμονες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση».