ΚοινωνίαΑρχείο

Πέπλο μυστηρίου στην υπόθεση δολοφονίας του καπετάνιου στην Κοιλάδα

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του καπετάνιου της Κοιλάδας Θανάση Λάμπρου. Στο εδώλιο κάθεται η σύζυγος του Θανάση Λάμπρου που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του.

Στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβηκε και πάλι ο στενός φίλος του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε πυροβολημένος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξέταση του αλλά και ο υπεύθυνος της βίλας όπου εργαζόταν ο καπετάνιος.

Στην ίδια βίλα, εργαζόταν και μία καμαριέρα με την οποία το θύμα φέρεται να διατηρούσε δεσμό.

Συνολικά, στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν πάνω από είκοσι μάρτυρες. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να εξεταστεί και η Αγγελική Νικολούλη. Η κατάθεση της στο πρώτο δικαστήριο θεωρήθηκε καίρια, καθώς από την πρώτη στιγμή μέσα από το «Τούνελ» ανέδειξε τον ύποπτο ρόλο της χήρας του καπετάνιου.

Η πλευρά της υπεράσπισης υπέβαλε αίτημα, που αποδέχτηκε και η πολιτική αγωγή, να καταθέσουν η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή και ο γαμπρός της κατηγορούμενης, καθώς και γείτονες του ιδιοκτήτη του σπιτιού που έγινε το έγκλημα.

Τι είπε ο προϊστάμενος της βίλας

Ο φύλακας του σπιτιού, που ανήκει σε γνωστή εφοπλιστική οικογένεια, αποκάλυψε, με καθυστέρηση, πως ένα βράδυ είδε τον καπετάνιο και την καμαριέρα να το “σκάνε” από την βίλα και να πηγαίνουν στις Σπέτσες σε μία συναυλία.

Επίσης, αποκάλυψε πως σε ενα μικρό σπίτι, που ήταν στο ίδιο οικόπεδο με τη βίλα, διαπίστωσε πως είχε γίνει “ερωτική φωλιά” του παράνομου ζευγαριού. Η κατάθεση αυτή, του στοίχισε και την θέση του στην συγκεκριμένη κατοικία.

Τόνισε επίσης, πως στο μνημόσυνο των σαράντα ημερών από το θάνατο του θύματος, η χήρα, πλησίασε την καμαριέρα και την κατηγόρησε δημόσια πως εκείνη σκότωσε τον άνδρα της. Στο δικαστήριο κλήθηκε να καταθέσει για πρώτη φορά και ο άνδρας που παντρεύτηκε λίγους μήνες μετά το φονικό η στενή φίλη του θύματος.

Η έδρα κατά την εξέταση του μάρτυρα στάθηκε αρκετά στην επίσκεψη του στο χωριό της Κοιλάδας την ημέρα της δολοφονίας. Ο ίδιος βρέθηκε εκεί για καφέ. Στον ίδιο χώρο ήρθε η αδελφή της κατηγορούμενης και σε λίγη ώρα εμφανίστηκε και ίδια.

Αφού χαιρετήθηκαν η κατηγορούμενη του είπε πως ο καπετάνιος ήταν άρρωστος και είχε μείνει στο σπίτι. Ο μάρτυρας ρωτήθηκε επίμονα για την ώρα που αποχώρησε η κατηγορουμένη από το χώρο, καθώς ο ίδιος είχε καταθέσει αρχικά τρεις διαφορετικές εκδοχές.

Αυτές ήταν στις 12, στις 12.30 και ένα τέταρτο πριν τη μία το μεσημέρι. Όσο και αν τον πίεσε η πρόεδρος όμως, ο μάρτυρας είπε πως δεν μπορεί να θυμηθεί συγκεκριμένα και κατέληξε πως εκείνος έφυγε γύρω στη μία το μεσημέρι, ενώ η κατηγορουμένη περίπου ένα τέταρτο με μισή ώρα πριν από αυτόν.