ΠολιτικήΑρχείο

Γράψε – σβήσε στην Πειραιώς για τα ψηφοδέλτια. Άνισα παίζουν οι υποψήφιοι

Έχοντας πολύ μικρότερο χρόνο από όσους έχουν ήδη ανακοινωθεί και ξεκινήσει την προεκλογική τους προσπάθεια για την εκλογή τους, οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αναμένουν την οριστικοποίηση της υποψηφιότητάς τους από την Πειραιώς, θα δυσκολευτούν να καλύψουν το χαμένο χρόνο, με υπαιτιότητα του ίδιου του κόμματός τους.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να δήλωνε από την πρώτη μέρα που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι έτοιμος για τις εκλογές, όμως η καθυστέρηση της συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων δείχνει ότι αυτό δεν συμβαδίζει.

Η Νέα Δημοκρατία αναμενόταν να ανακοινώσει τα πλήρη ψηφοδέλτια εδώ και καιρό, ώστε να μπορούν και οι υποψήφιοι από την πλευρά τους να κάνουν την προσωπική τους προσπάθεια για την εκλογή τους. Όμως αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.

Η τελευταία ενημέρωση των ενδιαφερομένων να είναι υποψήφιοι έλεγε ότι θα έχει γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων μέχρι την Παρασκευή. Όπως είχε δηλώσει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη «Δεν υπάρχει καθυστέρηση, όπως βλέπετε όλα τα κόμματα εντός της εβδομάδας έκαναν τις σχετικές ανακοινώσεις και εμείς μέχρι αύριο (Παρασκευή) θα προχωρήσουμε στη σχετική ανακοίνωση και έχουμε βέβαια το περιθώριο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας».

Όμως, πέρασε η Παρασκευή και ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουν κλείσει στο σύνολό τους τα ψηφοδέλτια.

Βέβαια, από την Πειραιώς υπάρχει ο αντίλογος, ότι δηλαδή υπάρχει χρόνος. Παρόλα αυτά η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις εκλογές έχει αρχίσει.
Γιατί όμως παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση; Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει υπερπροσφορά ενδιαφερομένων για τα ψηφοδέλτια και η Πειραιώς έχει παρασυρθεί σε ένα παιγνίδι «γράψε – σβήσε» ώστε να μην μείνει κανείς παραπονούμενος.

Όμως αυτοί που τελικά θα επιλεγούν θα έχουν λιγότερο χρόνο στη διάθεσή τους τόσο σε σχέση με τους συνυποψηφίους τους από το ίδιο κόμμα, όσο και σε σχέση με τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνέντευξη Μητσοτάκη εφ’ όλης της ύλης στον περιφερειακό Τύπο