ΚόσμοςΑρχείο

Μία Αργείτισσα νύφη στην Καλιφόρνια (Pics, Vid)

Ο ελληνοορθόδοξος γάμος του Βασίλη Φουντουλάκη, με καταγωγή από την Κρήτη και της Μαρίας Καπετάνιου, με καταγωγή από το Άργος και τα Δερβενάκια, πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια (3655 Park Boulevard, 92103) το Σάββατο, 15 Ιουνίου.

Ο Βασίλης (του Μανώλη και της Κατερίνας Φουντουλάκη) προ 3 ετών περίπου βρέθηκε στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο (San Diego State University) ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, αφού είχε λάβει το PhD του από το πανεπιστήμιο Κορνέλ (Cornell University) στο Ιθακα (NY), όπου εργάστηκε επίσης στην έρευνα, στον τομέα του, τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά.

Εχοντας ενεργή συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα δρώμενα της ελληνικής κοινότητας του Σαν Ντιέγκο γνωρίστηκε με την Μαρία, η οποία επίσης είναι ενεργό μέλος της Ομογένειας εκεί.

Η Μαρία (του Πέτρου και της Αναστασίας Καπετάνιου) σπούδασε Γενική Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο (UC San Diego) και μετά τις σπουδές της στις Επιστήμες Υγείας στο Πανεπιστήμιο Τούρο της Νεβάδα (Touro University), έχει ακολουθήσει τον κλάδο της Οστεοπαθητικής Ιατρικής (Osteopathic Medicine) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Το μυστήριο του γάμου του Βασίλη και της Μαρίας τέλεσε ο π. Ανδρέας Σκορδαλάκης.

Ο γαμπρός φορούσε το παραδοσιακό λευκό κρητικό σαρίκι (σ.σ. το σαρίκι έχει δυο κεντιτούς χρωματισμούς σήμερα. Το μαύρο και το άσπρο. Το άσπρο είναι το γιορτινό της χαράς και είθισται και φοριέται σε χαρμόσυνες περιστάσεις όπως γάμους, βαφτίσεις και κάθε λογής χαρούμενη κοινωνική εκδήλωση. Αντίθετα το μαύρο είναι το χρώμα της λεβεντιάς και της περηφάνιας, αλλα και το πένθος στην ζωή κάθε Κρητικού).

Η δε νύφη έφτασε στην είσοδο του ναού υπό τους ήχους του παραδοσιακού κλαρίνου.

Κουμπάροι ήταν ο Νεκτάριος Τραντάς και η Αναστασία Καπετάνιου.

Ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που είναι παρακείμενη του ιερού ναού του Αγίου Σπυρίδωνος με τραγούδια και χορούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες του ζευγαριού.

Το «παρών» έδωσαν συγγενείς και φίλοι του Βασίλη και της Μαρίας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, αλλά και την Ελλάδα.

Γάμος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια

Γάμος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια

Γάμος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια

Γάμος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια

Γάμος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια

Γάμος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια

ekirikas.com