ΕκδηλώσειςΑρχείο

Οι «Χοροσταλίτες» στήνουν παραδοσιακό γλέντι στο Τολό

Οι «Χοροσταλίτες» είναι μια ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής έξι μουσικών που αγαπούν, παίζουν και δημιουργούν πάνω στο παραδοσιακό και το “έντεχνο” τραγούδι. Το όνομά τους προέρχεται από την Ικαρία, από το ρήμα “χοροσταλίζω” που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας). Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας τη δουλειά τους αλλά και ως προσκεκλημένοι αντίστοιχα σε μουσικά αφιερώματα. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια σε μουσικές σκηνές, έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες αθηναϊκές θεατρικές παραγωγές και έχουν πραγματοποιήσει ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου.

 

Έχουν πάρει μέρος σε σεμινάρια ελληνικών παραδοσιακών χορών, μεταφέροντας το μουσικό χρώμα της διδασκόμενης περιοχής και ιδιαίτερα της Ικαρίας, με εισηγητή τον Βασίλη Μεσσαριτάκη ερευνητή – λαογράφο. Έχουν συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες σε διάφορους δήμους της Ελλάδος και έχουν συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές.

Τραγουδούν όλοι στην ορχήστρα και τα όργανα που την απαρτίζουν είναι: κρουστά, τσαμπούνα , κλαρίνο, φλογέρα, μπουζούκι, τρομπέτα, λαούτο, κιθάρα, βιολί και κανονάκι.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου στο Briki Live Music Stage, από τις 9:30 το βράδυ, στο Τολό (Επαρχιακή Οδός Ναυπλίου – Τολού). Κρατήσεις: 27520 59000 / 6957 505230.

Χοροσταλίτες