ΠολιτικήΑρχείο

Η Βούλα Νικολάου προοδευτική φωνή των Αργολιδέων, κόντρα σε αποκλεισμούς και ανισότητες

Την Βούλα (Παρασκευή) Νικολάου την ξέρουν και οι πέτρες στην Αργολίδα. Από το νοσοκομείο Άργους που υπηρετούσε, από τη Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ που μπήκε στα 18 της, από την ΕΓΕ., από τον Τομέα Γυναικών Ελλάδος, από τη συμμετοχή της σε συλλόγους, όπως στην Ελληνική παράδοση, αλλά και από την υποψηφιότητά της το 2002 στο νομαρχιακό συνδυασμό Σαλεσιώτη, από τη συμμετοχή της σε δεκάδες ημερίδες με επίκεντρο τη γυναικεία συμμετοχή και την ισότητα, δίπλα σε προσωπικότητες, όπως η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και πολλές άλλες ξεχωριστές και αξιόλογες Ελληνίδες.

Γεννημένη στο Ανυφί από αγρότες γονείς, πιστή στον πολιτικό της χώρο όλα τα χρόνια, με έντονη δράση στα κομματικά όργανα και με άποψη, έχοντας θητεύσει σε θέσεις ευθύνης της διοίκησης, έκανε την έκπληξη και διεκδικεί μια θέση στη Βουλή, με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Βούλα Νικολάου

Σε συνέντευξή της στο anagnostis εξηγεί γιατί επέλεξε να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, πως βλέπει την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, εκθέτοντας παράλληλα τους λόγους για τους οποίους ένας ψηφοφόρος να επιλέξει ΚΙΝΑΛ. 

Βούλα Νικολάου

Η συνέντευξη:

Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις εκλογές ως υποψήφια βουλευτής, ενώ τόσα χρόνια λείπετε από την Αργολίδα;

Από την Αργολίδα δεν λείπω ούτε μία ημέρα. Ο τόπος μου, ο τόπος μας, είναι ζωντανός κάθε μέρα μέσα μου, γιατί έτσι είμαι. Η μιάμιση ώρα απόσταση της Αθήνας δεν μου έχει στερήσει την πολυτέλεια να αισθάνομαι τον τόπο αυτό σαν το σπίτι μου.

Επίσης, όταν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης με προσκάλεσαν να στρατευθώ στον αγώνα των εκλογών δεν είχα δικαίωμα άρνησης. Το θεώρησα υποχρέωση μου, γιατί αυτό αισθάνομαι και νιώθω εξαιτίας της ιστορίας μου και πορείας μου στο χώρο αυτό, τον οποίο έχω υπηρετήσει άδολα τόσα χρόνια σαν στρατιώτης του.

 

Γιατί ένας πολίτης να επιλέξει να ψηφίσει ΚΙΝΑΛ και εσάς σε αυτές τις εθνικές εκλογές;

Ο χώρος μας είναι ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από κυβερνητικές θέσεις έχει προσφέρει στη πατρίδα μας ό,τι προοδευτικό υπάρχει σήμερα. Αν αρχίσω να τα αναφέρω όλα, θα χρειαστούμε πολλές ώρες να μιλάμε. Απλά θα αναφέρω μερικά νομοθετήματα ορόσημα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ: Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΑΣΕΠ, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, διαύγεια.

Είμαστε ο μόνος ουσιαστικά προοδευτικός χώρος απέναντι στην παραδοσιακή συντήρηση της ΝΔ και τη νέα συντήρηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολίτης λοιπόν, πρέπει να αποφασίσει με κριτήριο λογικό και όχι συναισθηματικό. Πρέπει να κλείσει τα αυτιά του και τα μάτια του στην συντήρηση. Να αποφασίσει αν θέλει μία ισχυρή και υπεύθυνη φωνή στη Βουλή. Να κρίνει από όσα έχουν γίνει και όσα γίνονται ακόμα και σήμερα. Είμαστε ο μόνος χώρος που έβαλε με απόλυτη ειλικρίνεια στους πολίτες την ανάγκη να αλλάξουμε για να μην βουλιάξουμε. Είμαστε ο χώρος ο οποίος πλήρωσε το πολιτικό τίμημα της ρήξης με τα συμφέροντα αλλά είμαστε εδώ είμαστε ζωντανοί πιστοί στις αρχές μας. Ο πολίτης λοιπόν πρέπει να επιλέξει το ΚΙΝΑΛ για αυτούς τους λόγους.

Όσον αντιλαμβάνομαι εγώ προσωπικά την κρισιμότητα αυτών των εκλογών, θεωρώ ότι κάθε ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ είναι και επιλογή στο πρόσωπο μου άσχετα από τον σταυρό προτίμησης.

Βούλα Νικολάου

Μιλήστε μου για την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές.

Οι θέσεις μας για τη χώρα την επομένη των εκλογών συνοψίζονται σε τρεις πρακτικούς άξονες. Να μην «ξεχαστούμε». Να μην συμβιβαστούμε, όπως μας προτείνουν κάποιοι πολιτικοί. Να μην πούμε «έτσι είναι ο κόσμος, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Να αλλάξουμε μοντέλο λειτουργίας του κράτους. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σπαταλάμε δυνάμεις για χατίρι κανενός ημέτερου.

Να καταργήσουμε με κάθε τρόπο, πολιτιστικά όσο και νομικά, κάθε μορφής αποκλεισμό κάθε μορφής ανισότητα. Όσοι συμφωνούν με αυτές τις θέσεις, ας έρθουν μαζί μας.