ΚοινωνίαΑρχείο

Βρέθηκε λύση για το κλείσιμο του δρόμου Τρίπολης – Άστρους

Βρέθηκε η λύση για όσους θέλουν να συνεχίσουν να πηγαίνουν για τα καλοκαιρινά τους μπάνια στις παραλίες του Άστρους, λόγω των εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος προς τα Κάτω Δολιανά, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

Από το κλείσιμο του δρόμου συνέπειες θα υπήρχαν και για το Κιβέρι, σε ότι αφορά τους Τριπολιτσιώτες που μεταβαίνουν προς αυτό. Κατά ορισμένους αυτό θα ήταν μία αρνητική εξέλιξη αφού θα αναγκάζονταν να έρθουν από τον Κολοσούρτη. Κατά άλλους αυτό θα μπορούσε να είναι μία θετική εξέλιξη καθώς αντί για το παράλιο Άστρος κάποιοι θα επέλεγαν να έρθουν στο Κιβέρι. Με την λύση όμως που δρομολογήθηκε ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι πέρα από μία μικρή επιπλέον ταλαιπωρία των οδηγών.

Η προσωρινή λύση

Πάντως σύμφωνα με το δήμαρχο Β. Κυνουρίας, Τάκη Μαντά, είναι έτοιμος ο παράδρομος, μήκους 300 μέτρων, που θα εξυπηρετεί παντός είδους οχήματα, που κατευθύνονται από Τρίπολη προς παράλιο Άστρος και αντίστροφα.

Όπως έγραψε ο δήμαρχος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Ο εργοταξιακός δρόμος της παράκαμψης του έργου στον δρόμο Τρίπολη – Αστρος εντός του οικισμού Κάτω Δολιανών, ολοκληρώθηκε. Από Δευτέρα και για δέκα μέρες, θα εξυπηρετεί τους οδηγούς που πηγαίνουν από Τρίπολη, Αστρος και από Αστρος Τρίπολη. Πρόκειται για μήκος 300 μέτρων, που θα εξυπηρετεί λεωφωρεία του ΚΤΕΛ, ασθενοφόρα και όλα τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο. Η επικινδυνότητα του δρόμου με τη σημερινή του κατάσταση είναι μεγαλη. Η αποκατάσταση,επιβεβλημένη. Οι υπηρεσίες μας και ο εργολάβος θα κάνουν ότι είναι δυνατό για την ελεύθερη και χωρίς προβλήματα διέλευση».

Κατά συνέπεια, βρέθηκε μία ουσιαστική λύση στο ζήτημα αυτό που από τη μία γλιτώνει την ταλαιπωρία των οδηγών και από την άλλη εξασφαλίζει την ομαλή τουριστική κίνηση για την παραλιακή Κυνουρία.

Κανονικά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ:

Η ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας Α.Ε. βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στο επιβατικό της κοινό ότι σε γενόμενη σημερινή κοινή σύσκεψη με την τοπική Δημοτική Αρχή και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας λόγω των προβλημάτων επισκευής του οδοστρώματος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κάτω Δολιανών έτυχε συνθήκες εύρυθμης και ασφαλούς συνέχισης των δρομολογίων της προς και από Άστρος και παρακείμενες περιοχές.

Έτσι τα δρομολόγια (καθημερινά και έκτακτα λόγω εξυπηρέτησης των λουομένων) συνεχίζονται να εκτελούνται κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για περισσότερες Πληροφορίες επικοινωνήστε στο Τηλ.: 2710 222  560 (Εσωτ. 1).