ΚοινωνίαΑρχείο

Χάνει τους Τριπολιτσιώτες το Κιβέρι

Τουλάχιστον για ένα μήνα θα παραμείνει κλειστός ο δρόμος Τρίπολης – Άστρους έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.   

Ο λόγος μία καθίζηση λίγο πριν τα κάτω Δολιανά. Οι εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος της καθίζησης θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και ο αρχικός σχεδιασμός είναι να παραμείνει κλειστός για 35 ημέρες. Σε κάθε περίπτωση όμως θα γίνει προσπάθεια, ώστε να μειωθεί ο χρόνος των εργασιών και να ανοίξει ξανά ο δρόμος το συντομότερο δυνατόν.

Κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω της Ε.Ο. Άστρους-Κιβερίου και της Ε.Ο. Άργους–Τριπόλεως. Μία εξέλιξη που ίσως δεν ευνοεί τους Κιβεριώτες, καθώς αυτή η διαδρομή που κλείνει ήταν βολική για τους Τριπολιτσιώτες που επισκέπτονται το χωριό. Τώρα πλέον μόνη λύση είναι ο Κολοσούρτης. Κατά άλλους αυτό θα μπορούσε να είναι μία θετική εξέλιξη καθώς αντί για το παράλιο Άστρος κάποιοι θα επέλεγαν να έρθουν στο Κιβέρι

Βρέθηκε λύση για το κλείσιμο του δρόμου Τρίπολης – Άστρους

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας έχει ήδη υπογράψει από τις 08.05.2016 τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο με σκοπό την εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση του προβλήματος. Ειδικότερα, προβλέπεται η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης μήκους περίπου 30m και ύψους περίπου 2,50m, το οποίο θα έχει την μορφή τοίχου–προβόλου, με πέδιλο πλάτους περίπου 2,00m, έκκεντρο προς την πλευρά του οδοστρώματος. Για τις εργασίες κατασκευής θα απαιτηθούν εκσκαφές που θα καλύψουν επιφάνεια πλάτους ίσου με το ήμισυ του πλάτους του κυκλοφορούμενου οδοστρώματος της οδού.

Λαμβάνοντας υπόψη το βάθος εκσκαφής, τα χαρακτηριστικά του εδάφους αλλά και το γεγονός ότι από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται και βαρέα οχήματα (εντός ορίωνφορτηγά, βυτιοφόρα, λεωφορεία, κ.λ.π.), κρίθηκε απαραίτητο για λόγους ασφαλείας τόσο των εργαζομένων στο έργο όσο και των διερχομένων οχημάτων, να πραγματοποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο πλήρης αποκλεισμός του οδοστρώματος και διακοπή της κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.