ΠολιτικήΑρχείο

Γκιόλας: Η ΝΔ δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από την συνταγή της περιόδου 2000-2010

Τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές εξέθεσε ο Γιάννης Γκιόλας κατά την τοποθέτησή του στην χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Εργατικό Κέντρο Άργους με κεντρικό ομιλητή τον Πάνο Σκουρλέτη.

Σκουρλέτης από το Άργος: Ποιό είναι τελικά το πρόγραμμα της ΝΔ

Ο χαιρετισμός Γκιόλα:

«Δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες του Άργους και της Αργολίδας,

Σήμερα η παρουσία σας εδώ και η συγκέντρωσή μας, δίνει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, ένα μήνυμα ελπίδας, ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Φίλες και φίλοι,

Το 2015 αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας στις δυσκολότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής μας Ιστορίας. Με το Δημόσιο χρέος στο απίστευτο ύψος των 324 δις ευρώ, λίγα μέτρα προ του οικονομικού ολέθρου.

Οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονταν για την κατάσταση αυτή, μην μπορώντας να διαχειριστούν την πολύχρονη κρίση, αναγκάστηκαν να αποδράσουν από την διακυβέρνηση, μεθοδεύοντας και προσδοκώντας σε μια «αριστερή παρένθεση» λίγων μηνών, προκειμένου να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα ως γνήσιοι και μόνοι “μόνιμοι ιδιοκτήτες”της Ελλάδας.

Οι παγίδες και τα εμπόδια ήταν ανυπέρβλητα. Η πολεμική ολομέτωπη και αμείλικτη από τους πάντες, μέσα και έξω από τη χώρα. Αναγκασθήκαμε να συμβιβαστούμε και περάσαμε δύσκολες στιγμές προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια. Αλλά τα καταφέραμε..!!

Χάρη στην στήριξη του λαϊκού παράγοντα, που με αλάθητο κριτήριο διέγνωσε ότι η ανάκαμψη μπορούσε να έρθει μόνο από κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ναι μεν ακολούθησε ένα ακόμη, (ασφαλώς ποσοτικά χαμηλότερο), πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, παράλληλα όμως πήρε τα αναγκαία ανακουφιστικά μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της σταδιακής αποκατάστασης του κοινωνικού ζητήματος. Την καταπολέμηση της ανεργίας και των ανισοτήτων, τα ζητήματα των ελευθεριών και της αξιοπρέπειας.

Έτσι καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες και ενώ είχαμε απώλειες 850.000 θέσεων εργασίας την τετραετία 2010- 2014, στη δική μας θητεία να έχουμε 350.000 νέες θέσεις εργασίας. Να βάλουμε τέλος στο αίσχος τη εργασιακής ζούγκλας της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας, επαναφέροντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καταπολεμώντας την αδήλωτη εργασία, αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον ντροπιαστικόυποκατώτατο των νέων κατά 33%.

Ανασυγκροτήσαμε το κοινωνικό κράτος, με την εξασφάλιση της δωρεάν νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων συμπολιτών μας.

Υπερασπιστήκαμε στην πράξη αναφαίρετα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες που διασφαλίζουν την ταυτότητα του φύλου και δίνουν υπηκοότητα στα παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς. Επιταχύναμε την υιοθεσία και την αναδοχή και προχωρήσαμε στην κωδικοποίηση των Ποινικών Κωδίκων, εκσυγχρονίζοντας και προσαρμόζοντας τον τρόπο απονομής και εκτέλεσης του ποινικού πλαισίου, στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Προχωρήσαμε λαμβάνοντας γενναία μέτρα κοινωνικής φροντίδας, μέτρα διάσωσης απελπισμένων συμπολιτών μας. Από το κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης ως τα επιδόματα ενοικίου, παιδιών, ενέργειας και θέρμανσης, καθώς και το μεταφορικό ισοδύναμο των νησιωτών και την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.

Κι όταν επιτέλους, η χώρα μπήκε πλέον σε μια κανονικότητα και τα πράγματα νοικοκυρεύτηκαν με τους δείκτες να εμφανίζουν σαφή άνοδο, επί 9 τρίμηνα συνεχούς αύξησης, ποσοστό ανάπτυξης που θα υπερβεί το 2% για φέτος, ομαλή και χαμηλότερη έξοδο στις Αγορές, διεύρυνση των εξαγωγών και θεαματική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων, οι θρασύτατοι εγκωμιαστές του ΔΝΤ, αυτοί που ναρκοθετούσαν το τοπίο σε κάθε στροφή της δύσκολης διαπραγμάτευσης, περιφρονούν το λαό μας και έχουν το θράσος να μιλάνε για Πολιτική Αλλαγή.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός που τον περιβάλει, σε κάθε στροφή, προπαγάνδιζε την καταστροφή και την κατάρρευση. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον περιβόητο κόφτη; Τις προβλέψεις ότι δεν θα βγούμε ποτέ από τα Μνημόνια αλλά θα υπάρξει μια πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή ένα καλυμένο Μνημόνιο; Να θυμηθούμε τις προβλέψεις για περικοπές των συντάξεων; Για την πρόσφατη βεβαιότητα ότι μετά την 21η Αυγούστου, το τέταρτο μνημόνιο θα είναι εδώ, γιατί δεν θα έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν έκαναν τίποτε άλλο, παρά να προπαγανδίζουν την καταστροφή.

Αυτοί που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν τη χώρα ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού για να αλλάξουν την πολιτική που εφαρμόσαμε υπέρ των πολλών, των κοινωνικά αδύναμων και ασθενέστερων. Γιατί θέλουν να εφαρμόσουν μια πολιτική μεροληψίας υπέρ των λίγων, των εκλεκτώνκαι της ελίτ.

Φίλες και Φίλοι,

Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να αναφερθώ με λίγα λόγια στην πολιτική και κοινοβουλευτική μου παρουσία,ως κυβερνητικός Βουλευτής της Αργολίδας.

Η Κυβέρνηση με επέλεξε από κοινού με άλλους συντρόφους βουλευτές, να στελεχώσουμε τις Εξεταστικές Επιτροπές για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας,αλλά και στον Τραπεζικό τομέα για τα χρέη των κομμάτων και των ΜΜΕ.Επιτελέσαμε το έργο μας με υπευθυνότητα και δουλεύοντας νυχθημερόν.

Το ίδιο δραστήρια υποβοήθησα τη διαρκή προσπάθεια της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά και τις αντίστοιχες Επιτροπές Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης.

Ήμουν επίσης, ένας εκ των συμμετασχόντων και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.
Παράλληλα με την κοινοβουλευτική μου παρουσία,εργάστηκα με συνέπεια για την Αργολίδα, προωθώντας λύσεις σε θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας και αποτέλεσαν στόχους του Περιφερειακού μας Συνεδρίου, για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Αργολίδας.

Θα σταθώ σε δυο επιμέρους θέματα.

1. Αισθάνομαι υπερήφανος για την ίδρυση του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Άργος.Το προώθησα με πειστική επιχειρηματολογία και υποβάλλοντας τη σχετική τροπολογία, που έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας σύντροφο Κώστα Γαβρόγλου.

Η απόφαση αυτή είχε μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία, αφού ικανοποίησε ένα αίτημα πολλών δεκαετιών του Αργειακού λαού.

2. Δεύτερο και πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο για το Νομό είναι η επέκταση του Αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου.

Μετά από συντονισμένες, πιεστικές και διαρκείς προσπάθειες και με τη συνδρομή της Ν.Ε του κόμματος, ανοίξαμε και πάλι το δρόμο για την επέκταση του δικτύου στην ιδιαίτερα ξερική περιοχή των ΦιχτίωνΜοναστηρακίου κ.λ.π.

Κυρίως όμως η ικανοποίηση μου ήταν τεράστια για την απόφαση της επέκτασης του αρδευτικού δικτύου του Αναβάλου και στην Ερμιονίδα, που λήφθηκε πολύ πρόσφατα.

Εντάχθηκε με το υψηλό ποσό των 48εκατ.ευρώ,από συνολικό ποσό 448,2εκατ. Που διατέθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε 31 αρδευτικά έργα Πανελλαδικά.

Το μέγεθος του προβλήματος της ανυδρίας στην Ερμιονίδα,η αναπτυξιακή προοπτική που διαγράφεται με την ένταξη του έργου αυτού, ήταν και για μένα αλλά κυρίως τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής το επιστέγασμα μιας διαρκούς προσπάθειας, στην οποία έχω κι εγώ την ικανοποίηση να λέω ότι συνεισέφερα με τις όποιες (μικρές και μεγάλες) προσπάθειες μου!

Καλούμεθα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου να συγκρίνουμε και να επιλέξουμε μεταξύ δυο προγραμμάτων για το μέλλον.

Της Ν.Δ, που δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από την συνταγή που εφαρμόστηκε την περίοδο 2000-2010 και μας οδήγησε στην κρίση, και σ΄αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, που προτάσσει την ενίσχυση της εργασίας, την αλληλεγγύη και την ασφάλεια για την κοινωνία μέσω της ενδυνάμωσης του κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας και της Παιδείας, αλλά και την δικαιότερη φορολόγηση με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

Η επιλογή μας είναι σίγουρη και ασφαλής. Και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιη».