ΠολιτικήΑρχείο

Οι LUPUS καλούν τους πολίτες να αναλογιστούν τι ειναι οι εκλογές

Με ανακοίνωσή της που μοιράστηκε σε Άργος και Ναύπλιο, η Αναρχική Συνέλευση Lupus καλεί τους πολίτες να αναλογιστούν τι είναι οι εκλογές:

“Γιορτή της δημοκρατίας θα σου πουν και θα σε καλέσουν όλοι να πάρεις μέρος. Φασίστες, ουφολάγνοι, αγιοταγοί, φιλελεύθεροι, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, απ όλα έχει ο μπαχτσές να κόψεις και να ρήξεις στην κάλπη.

Γιορτή του πολίτη, που κάθε 4 χρονάκια συνήθως καλείται να αποφασίσει για την ζωή του.

Έτσι σου λένε, αλλά ακόμα κι όταν δεν το πολυπιστεύεις με ρωτάς «και τι να κάνω; Είναι καλύτερη η αναρχία από την δημοκρατία;»

Δεν θα σου απαντήσω. Είναι δικός σου ο προβληματισμός και εσύ θα πρέπει να δεις αν θα συνεχίσεις να φοράς τις αλυσίδες της σκλαβιάς σου ή θα τις αποτινάξεις.

Μην περιμένεις να έρθει κανείς να σε σώσει, μόνο οι σκλάβοι περιμένουν τον λυτρωτή τους κι όταν αυτός έρθει τους επιβάλει μια νέα σκλαβιά στο όνομά του, που θα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απ τις πολλές μορφές του κράτους.

Ξέρω τι σκέπτεσαι και θα μου ξεστομίσεις «πως γίνεται ρε μεγάλε να ζούμε χωρίς κράτος; Πως θα σταθεί η δημοκρατία μας». Εμ εδώ είναι λάκκος που σε έχουν ρίξει μέσα. Η δημοκρατία δεν γεννήθηκε σε κανένα κράτος. Γεννήθηκε σε ελεύθερες πόλεις.

Αρχικά η λέξη Δημοκρατία σήμαινε απειλή για τους αριστοκράτες και τους ολιγάρχες, όπως σήμερα σημαίνει την ίδια απειλή η Αναρχία, που κείνα τα «κωλόπαιδα» γράφουν στους τοίχους και σε τρομάζουν. Όχι εσένα, αλλά τους σημερινούς ολιγάρχες που έκοψαν την δημοκρατία στα μέτρα τους και σε έπεισαν πως είναι η παλιά δημοκρατία που μάθαινες στο σχολείο. Αυτοί τρέμουν την αναρχία γιατί αμφισβητεί ευθέως την εξουσία τους πάνω σε ανθρώπους και βάζουν τα μέσα ενημέρωσης, τους αρχαίους συκοφάντες της Αθήνας, να σε πείσουν πως η Αναρχία είναι απειλή για σένα.

Τι σου προτείνουν λοιπόν; Να τους εκλέξεις για να σε εκπροσωπήσουν, αλλά στην ουσία για να ψηφίζουν αυτοί ότι θεωρούν σωστό. Εσένα σε ρώτησαν ποτέ όταν ψηφίζουν κάτι; Πως σε εκπροσωπούν λοιπόν και πως εκφράζουν την γνώμη σου;

Σκέφτηκες ποτέ πως θα μπορούσες να εκφράσεις την άποψή σου και να την συζητήσεις σε συνελεύσεις εργαζομένων, υπαλλήλων, συνταξιούχων, μαθητών, γειτονιάς κλπ; «Είδαμε και τα συνδικάτα» θα μου πεις. Την ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ κ.α.» Ναι δεν έχεις άδικο αλλά για σκέψου; Αυτά τα συνδικάτα δεν είναι προσκολλημένα στην εξουσία και στο κράτος, όπως αυτά το οραματίζονται; Γιατί περιμένεις να συμπεριφερθούν διαφορετικά από την ελίτ που ανάδειξες να κυβερνά και να διαβουλεύεται στο κοινοβούλιο;

«Σωστά» θα πεις «τότε να έρθω σε σας». Αν σκέπτεσαι έτσι, όχι φίλε μου μην έρθεις σε μας, δεν είμαστε μαγαζί, κάποιοι το λένε κόμμα,  να σου προσφέρουμε υπηρεσίες. Αν πραγματικά όμως έχεις την ίδια άποψη με μας, τότε γίνε ένας από μας.

Α.Σ.Α. LUPUS ([email protected])”