ΠολιτικήΑρχείο

Αυτή είναι η νέα βουλευτική τριάδα της Αργολίδας

Δύο «παλιοί» και ένας νέος θα καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα την επόμενη τετραετία εκπροσωπόντας την Αργολίδα. Ο Γιάννης Ανδριανός, ο Γιάννης Γκιόλας και ο νεοεισερχόμενος Ανδρέας Πουλάς είναι οι τρεις εκλεκτοί της κάλπης.

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιάννης Ανδριανός επικράτησε καθαρά της δεύτερης Ελένης Παναγιωτοπούλου και της τρίτης Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου, έχοντας εξασφαλίσει σχεδόν τις διπλάσιες ψήφους, διατηρώντας τα υψηλά στάνταρ που μας έχει συνηθίσει. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Γκιόλας έδωσε σκληρή μάχη με τον Γιώργο Γαβρήλο, καταφέρνοντας τελικά να ανανεώσει την θητεία του στο κοινοβούλιο για ακόμα μία τετραετία, με το ρόλο της αντιπολίτευσης αυτή τη φορά.

Ο γιατρός Ανδρέας Πουλάς παρότι είχε απέναντί του έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, έδωσε τη μάχη του και την κέρδισε, επικρατώντας του πρώην υπουργού επί πολλά χρόνια βουλευτή Γιάννη Μανιάτη. Το κέρδος από τον υψηλό εσωτερικό ανταγωνισμό το καρπώθηκε το κόμμα, καθώς το Κίνημα Αλλαγής συγκέντρωσε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του στην Ελλάδα, υπερδιπλάσιο από αυτό που παίρνει Πανελλαδικά.

Η σταυροδοσία των υποψηφίων της Αργολίδας στα τρία πρώτα κόμματα: