ΠολιτικήΑρχείο

Ποιούς στέλνει η Αργολίδα στη βουλή

Μέχρι στιγμής με καταμετρημένο το 95,50% των ψήφων, σε 212 από 222 εκλογικά τμήματα, η κατάσταση φαίνεται πως έχει πλέον ξεκαθαρίσει ως προς το ποιά θα είναι η βουλευτική τριάδα της Αργολίδας για την επόμενη τετραετία.

Από μία έδρα θα μοιραστούν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής στην Αργολίδα, με δύο παλιούς να συνεχίζουν στο κοινοβούλιο και έναν νέο να παίρνει την σκυτάλη. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο Γιάννης Ανδριανός έχει εξασφαλίσει την εκλογή του, ενώ πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι με Γιάννη Γκιόλα και τον νεοεισερχόμενο Ανδρέα Πουλά, οι οποίοι παίρνουν τις άλλες δύο έδρες για τα κόμματά τους. 

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Αργολίδα – Ζωντανά η εξέλιξη της σταυροδοσίας

Από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιάννης Ανδριανός επικράτησε εύκολα της Ελένης Παναγιωτοπούλου και της Σόνιας Τάνταρου Κρίγγου, έχοντας σχεδόν τις διπλάσιες ψήφους από την δεύτερη. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Γκιόλας έδωσε σκληρή μάχη με τον Γιώργο Γαβρήλο, κερδίζοντας τελικά την πολυπόθητη έδρα στη βουλή, όπως όλα δείχνουν.

Ο γιατρός Ανδρέας Πουλάς είχε μπροστά του ένα βουνό να ανέβει με αντίπαλο τον πρώην υπουργό και πάνω από 12 χρόνια βουλευτή Γιάννη Μανιάτη, όμως καταφέρνει τελικά να του πάρει την βουλευτική έδρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Πολύ υψηλό το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στην Αργολίδα, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, και αυτό το πιστώνονται και οι πέντε υποψήφιοι του κινήματος.

Η σταυροδοσία των υποψηφίων της Αργολίδας στα τρία πρώτα κόμματα: