ΠολιτικήΑρχείο

Σάλος με υβριστικό και πολιτικό σύνθημα σε εκλογικό κέντρο στο Παναρίτη

Ποικίλα σχόλια προκαλεί το υβριστικό και πολιτικό σύνθημα που βρίσκεται πίσω από την κάλπη που προσέρχονται οι ψηφοφόροι στο ένα από τα δύο εκλογικά τμήματα στο χωριό Παναρίτη του δήμου Ναυπλιέων.

Στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα έχει γραφτεί στον σχολικό πίνακα το υβριστικό και συνάμα πολιτικό σύνθημα της εικόνας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σύνθημα είναι γραμμένο με σπρέι στην αίθουσα σχολείου, που δεν λειτουργεί και άνοιξε για να γίνουν οι τελευταίες εκλογές (αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές και οι σημερινές εθνικές εκλογές).

Σάλος με υβριστικό και πολιτικό σύνθημα σε εκλογικό κέντρο στο Παναρίτη

Όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες το σύνθημα βρίσκεται στην πλάτη του εκλογικού αντιπροσώπου και της εφορευτικής επιτροπής, μπροστά στους ψηφοφόρους στο σημείο που παραλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια. Το θέμα έγινε γνωστό από τις φωτογραφίες κατά την ψηφοφορία του υποψήφιου βουλευτή Ανδρέα Πουλά. Ο ίδιος άλλωστε φαίνεται αμήχανος μπροστά σε αυτό που συνέβη.

Να σημειωθεί ότι όπως προβλέπει το Άρθρο 48 Π.Δ. 96/2007 Θέματα δημόσιας τάξης −απαγόρευση προεκλογικών δραστηριοτήτων και αναγράφεται στην παράγραφο 2:

«Κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, των ευρωεκλογών ή των δημοψηφισμάτων, καθώς και την παραμονή αυτής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα, όπως πραγματοποίηση ομιλιών, ανάρτηση και διανομή αφισών και εντύπων, μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου».