ΚοινωνίαΑρχείο

Το Ναύπλιο θα αποκτήσει έναν νέο προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο, προσβάσιμο σε όλους

Καταρρίπτει τον μύθο ότι καταστρέφονται αρχαιότητες για να γίνει το κτήριο των συσσιτίων της Ευαγγελίστριας ο π. Ελευθέριος Μίχος, ενώ παράλληλα αναφέρεται στις χρήσεις που θα έχει η νέα δομή που θα χτιστεί:

«Υπογράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Πολιτισμού η Προγραμματική Σύμβαση για την ανάδειξη των μυκηναϊκών τάφων στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου.

Καταρρέει ο μύθος, λοιπόν, ότι καταστρέφονται οι αρχαιότητες που βρίσκονται στον χώρο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου με την ανέγερση του κτιρίου του συσσιτίου,αφού με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης αποδεικνύεται περίτρανα ότι όχι μόνο δεν καταστρέφονται οι μυκηναϊκοί τάφοι,αλλά αντιθέτως προστατεύονται και αναδεικνύονται.

Το Ναύπλιο θα αποκτήσει έναν νέο προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο, που θα είναι προσβάσιμος σε όλους.

Το έργο να λάβει σε λίγο καιρό σάρκα και οστά, ύστερα από πολλούς αγώνες και δικαστικές περιπέτειες που είχαμε. Είναι ένα κτίριο που θα είναι καύχημα για το Ναύπλιο και ειδικότερα για την Ευαγγελίστρια. θα δοθεί ένα τέλος στην παραμονή μας μέσα σε προκάτ που βρίσκονται τα μαγειρεία και τα τρόφιμα με τα ψυγεία με ότι αυτό συνεπάγεται στην προστασία της υγείας και σωστή διαφύλαξη των τροφίμων. Το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας τροφοδοτεί σταθερά περίπου 150 ωφελούμενα άτομα, καθώς και έκτακτα περιστατικά με τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης με την Ιματιοθήκη της Αγάπης . 

Στο νέο κτίριο θα υπάρχει και χώρος εστίασης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε άστεγο ή οποιοδήποτε θελήσει να τρώει καθημερινά μέσα και όχι στον δρόμο σε κάποιο παγκάκι.

Επίσης μέσα σε αυτόν τον χώρο θα γίνονται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από κινητές μονάδες , οι οποίες θα αφορούν π.χ. καρδιολογικούς, ενδοκρινολογικούς, γυναικολογικούς ελέγχους κ.α. στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Δηλαδή θα γίνονται δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους και πολύτεκνους , με την συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων ιατρών της Αθήνας και άλλων ιατρών μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και νοσοκομείων σε όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες.

Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανακούφιση όλων των συμπολιτών μας που εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν όχι μόνον πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αλλά επιπρόσθετα και προβλήματα υγείας. 

Αυτό το έργο θα είναι το σπίτι του κάθε πονεμένου συνανθρώπου μας».