ΟικονομίαΑρχείο

Τι είναι αυτό που έχει κάνει το ΙΚΤΕΟ Ταραντίλης πρωτοπόρο Πανελλαδικά

Μιλάμε με τον κ. Αθανάσιο Ταραντίλη ο οποίος απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με την νομοθεσία που ισχύει στα ΚΤΕΟ και περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθείται για να περάσει κανείς το όχημά του από τεχνικό έλεγχο.

Επίσης αποκαλύπτει τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που έχει υιοθετήσει το ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗ, κάποιες από αυτές μάλιστα σε πρώτη πανελλαδική εφαρμογή, ενώ παράλληλα δεν σταματά να εισάγει νέα καινοτόμα συστήματα και ιδέες προς όφελος των πελατών. 

Επιπλέον η επιχείρηση ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για την αμέριστη εμπιστοσύνη που λαμβάνει από τον κοσμο επί 7 συναπτά έτη, προσφέρει τον τεχνικό έλεγχο επιβατικού οχήματος με 40 ευρώ για τους θερινούς μήνες.

Συνέντευξη ΙΚΤΕΟ Ταραντίλης

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Πείτε μας δυο λόγια για την επιχείρηση σας; Πότε ξεκίνησε η λειτουργία του ΙΚΤΕΟ και με ποια αφορμή;

Το ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ είναι το πρώτο ελληνικό και πλήρως ανεξάρτητο Ιδιωτικό ΚΤΕΟ στον νομό Αργολίδας και συγκεκριμένα στο 3ο χλμ Άργους – Ν. Κίου.

Ξεκίνησε την παροχή υπηρεσιών του τον Μάρτιο του 2012 με τρεις αυτόματες γραμμές ελέγχου, ελαφρών, βαρέων οχημάτων και moto. Παρέχει τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό, πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας διαδικασιών και υπηρεσιών βάσει ISO. Το προσωπικό μας απαρτίζεται από πτυχιούχους Μηχανολόγους-Μηχανικούς και Τεχνολόγους Μηχανικούς Οχημάτων ΑΤΕΙ άρτια εκπαιδευμένους. Έναυσμα της δημιουργίας του αποτέλεσε η πρόθεση για ολοκληρωμένη και προσωπική εξυπηρέτηση των συμπολιτών σε θέματα Τεχνικού Ελέγχου.

 

Ποιές οι υπηρεσίες του ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗ:

Στο ΙΚΤΕΟ μας διενεργούνται Τεχνικοί Έλεγχοι όλων των κατηγοριών, επιβατικών, moto και βαρέων οχημάτων.

Πέρα από τον καθιερωμένο τεχνικό έλεγχο οχημάτων (αρχικό ή περιοδικό) παρέχει επίσης και μια σειρά επιπλέον υπηρεσιών όπως:

Ειδικός Τεχνικός Έλεγχος Υγραεριοκίνησης ο οποίος είναι απαραίτητος με την τοποθέτηση συστήματος     Υγραερίου σε ένα όχημα ώστε να μπορεί να δηλωθεί στην άδεια κυκλοφορίας το καύσιμο του υγραερίου.

Έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.)

Έλεγχο-έκδοση πιστοποιητικού ADR σε οχήματα μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων και έλεγχο ATP σε οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές ευπαθών τροφίμων.

Έλεγχος ABS σε βαρέα οχήματα

Υπηρεσία εκούσιου τεχνικού ελέγχου κατά την οποία ενημερώνεστε για τη πλήρη κατάσταση του οχήματος σας γρήγορα και αντικειμενικά. Χρήσιμη διαδικασία κυρίως πριν από αγορές μεταχειρισμένων οχημάτων.

KTEO Delivery

Διεκπεραίωσεις αυτοκινητιστικών υποθέσεων

Συνέντευξη ΙΚΤΕΟ Ταραντίλης

Πότε πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ το όχημα μου ;

Ολα τα οχήματα υποχρεούνται σε τεχνικό έλεγχο ανά τακτά χρονικά διαστήματα βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας. Μη συμμόρφωση, επισύρει επιβολή υψηλών προστίμων από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα αλλά και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Ο αρχικός έλεγχος για τα καινούργια επιβατικά,μοτοσυκλέτες άνω των 50cc, φορτηγά με μικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων, διενεργείται σε τέσσερα 4 χρόνια μετά μετά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας. Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, λεωφορεία, εκπαιδευτικά και ταξί σε ένα χρόνο.

Ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος είναι ο έλεγχος που διενεργείται σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά τον αρχικό έλεγχο. Όλα τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης όπως και τα φορτηγά με μικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων, πρέπει να υποβάλλονται σε περιοδικό τεχνικό έλεγχο κάθε 2 χρόνια, με περιθώριο 7 ημέρες μετά από την ημερομηνία που αναγράφει το δελτίο τεχνικού ελέγχου. Εξαίρεση αποτελεί η κατηγορία των εκπαιδευτικών οχημάτων αλλά και των ταξί, που ο περιοδικός έλεγχος διενεργείται κάθε 1 χρόνo όπως και τα βαρέα οχήματα.

 

Ποιές οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε κατά το ξεκίνημά σας;

Σαφέστατα μπορώ να σας πω η προκατάληψη του κόσμο απέναντι στα ΚΤΕΟ. Οι εικόνες με τις ατελείωτες ουρές στο παρελθόν στα δημόσια ΚΤΕΟ, οι πολύωρες ώρες αναμονής καθώς και η διαδικασία ελέγχου, αποτυπώθηκαν στις μνήμες των πολιτών οι οποίοι και με το δίκιο τους ασφυκτιούσαν στο άκουσμα ΚΤΕΟ.

Επίσης και το γεγονός των πολλών εκπρόθεσμων ελέγχων σε συνδυασμό με την κρίση που επικρατεί τα τελευταία χρονιά να κάνει πολλούς να αδυνατούν να πληρώσουν τα πρόστιμα.

 

Σε ποιες ενέργειες προβήκατε για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων;

Καταρχάς χρειάστηκε πάρα πολύ υπομονή. Υπομονή στους δύσκολους αυτούς πελάτες που υιοθετούσαν τον παλιό τρόπο διαδικασία ελέγχου, μεταφέροντάς τους ότι βασικός σκοπός του ΚΤΕΟ είναι η πλήρης εικόνα της κατάστασης του οχήματος και η οδηγική ασφάλεια. Φυσικά όσοι τηρούν το καθιερωμένο service των οχημάτων τους δεν έχουν να φοβηθούν απολύτως τίποτα.

Κατά δεύτερον στους άνετους και μοντέρνους χώρους υποδοχής που έχουμε δημιουργήσει, οι πελάτες μας μπορούν να χαλαρώσουν για όση ώρα χρειαστεί να ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος. Στον φιλόξενο χώρο αναμονής παρέχονται δωρεάν καφές, περιοδικά ή εφημερίδες, προγράμματα με θέμα την οδηγική ασφάλεια σε τηλεοράσεις και δωρεάν wifi.

Εδώ να σημειώσουμε οτι είμαστε το πρώτο ΙΚΤΕΟ σε όλη την Ελλάδα που από το 2015 εφάρμοσε το πληροφοριακό σύστημα  ΚΤΕΟ-LIVE στους χώρους αναμονής των πελατών.Το σύστημα παρακολούθησης και ενημέρωσης τρέχει καθημερινά στις μεγάλες οθόνες που βρίσκονται στους χώρους αναμονής παρέχοντας στον πελάτη μας ζωντανά ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης του τεχνικού ελέγχου στο όχημά του.

Επίσης δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην έγκαιρη και αξιόπιστη τηλεφωνική ενημέρωση-υπενθύμιση του επόμενου τεχνικού ελέγχου, με όποιους τρόπους εσείς μας υποδείξετε, ώστε να αποφεύγονται όσο το δυνατόν εκπρόθεσμες προσελεύσεις, δηλαδή περιττά έξοδα για τους πολίτες.

Συνέντευξη ΙΚΤΕΟ Ταραντίλης

Πόσο κοστίζει ο Τεχνικός Έλεγχος ενός επιβατικού οχήματος;

Μετά απο 7 χρόνια λειτουργίας και λόγω της μεγάλης στήριξης των πελατών, τους ανταμείβουμε μειώνοντας τον τεχνικό έλεγχο επιβατικών στα 40 ευρώ, κάνοντας έτσι τον έλεγχο, τον πιο οικονομικό στον Νομό Αργολίδας.

 

Τι συμβαίνει στην περίπτωση σοβαρών ελλείψεων;

Σε περίπτωση που στο όχημά σας διαπιστωθούν σοβαρές ελλείψεις και χρειάζεται επισκευές έχετε στην διάθεση σας 20 ημέρες για τον επανέλεγχο και την έκδοση του δελτίου τεχνικού ελέγχου. 

Σε περιπτώσεις που οι επισκευές είναι εκτεταμένες, ο τεχνικός διευθυντής σας παρέχει 10 ημέρες επιπλέον.

 

Τι έχει αλλάξει στα ΚΤΕΟ τα τελευταία χρονιά;

Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε όλα τα ΚΤΕΟ τις χώρας. Νέες νομοθεσίες έχουν θεσπιστεί για ορθότερο και αξιόπιστο έλεγχο, καθώς και ποινολόγια για την πάταξη της διαφθοράς.

Μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει και με την παραποίηση-μείωση του χιλιομετρητή. Το ΚΤΕΟ θα συγκρίνει πλέον την ένδειξη του χιλιομετρητή με τα χιλιόμετρα που είχαν καταγραφεί σε όλους τους ελέγχους ΚΤΕΟ που έχουν γίνει στο όχημα. Αν διαπιστωθεί ανακολουθία στις καταγραφές χιλιομέτρων κατά την διάρκεια όλου του ιστορικού του αυτοκινήτου από πλευράς τεχνικών ελέγχων, τότε θα καταγράφεται Σοβαρή Έλλειψη.

Γίνετε λήψη φωτογραφικού υλικού κάθε οχήματος με ελάχιστο χρόνο ελέγχου τα 20 λεπτά. Ολα τα αποτελέσματα καθώς και οι φωτογραφίες αποστέλλονται στο Υπουργείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρη καταγραφή στοιχείων.

Συνέντευξη ΙΚΤΕΟ Ταραντίλης

Και όσοι δεν περνάνε τα οχήματα τους ΚΤΕΟ; Τι κυρώσεις έχουν;

Το πρόβλημα των ανέλεγκτων οχημάτων γιγαντώνεται, καθώς χρόνο με τον χρόνο όλο και περισσότερα οχήματα κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο της Τροχαίας είναι τσουχτερό. Επίσης πρόστιμο 150 ευρώ θα βεβαιώνεται από την φορολογική διοίκηση, που σημαίνει ότι θα εμφανιστεί στο TAXISnet, αφού με την ηλεκτρονική διασταύρωση το δημόσιο μπορεί εύκολα να γνωρίζει τους παραβάτες με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Delivery-KTEO. Tι αφορά;

Αφορά την παραλαβή του αυτοκινήτου σας για τον καθιερωμένο Τεχνικό Έλεγχο (από το σημείο που σας εξυπηρετεί), εκτέλεση των προγραμματισμένων βημάτων ελέγχου στις εγκαταστάσεις του ΙΚΤΕΟ και παράδοση του οχήματος στη διεύθυνση που εσείς θα έχετε ορίσει. Εσείς απλά κλείνετε ραντεβού την ημέρα και ώρα που επιθυμείτε να γίνει η παραλαβή του αυτοκινήτου σας από το σπίτι ή την εργασία σας. Χωρίς μετακινήσεις και ταλαιπωρία! Εύκολα και οικονομικά!

Η υπηρεσία παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και αφορά αποκλειστικά περιοχές του Άργους και Ναυπλίου.

Συνέντευξη ΙΚΤΕΟ Ταραντίλης

NEA υπηρεσία Διεκπεραίωσεις αυτοκινητιστικών υποθέσεων”. Tι αφορά;

Είναι μια υπηρεσία που «ακουμπά» πάνω στην ανάγκη πολλών συμπολιτών μας οι οποίοι «τρέχουν και δεν φθάνουν» από υποχρεώσεις και έλλειψη χρόνου.

Αναλαμβάνουμε μεταβιβάσεις-ταξινομίσεις για όλα τα οχήματα, διεκπαιρέωση ABS-LPG, αλλαγή χρώματος, αντικατάσταση πινακίδων κυκλοφορίας και άλλα πολλά. Τα αναλαμβάνουμε όλα εμείς για εσάς!

 

Έχει παρατηρηθεί ότι στα 7 χρόνια λειτουργίας, το ΙΚΤΕΟ έχει ενεργό ρόλο και σε άλλες δραστηριότητες. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για το κοινωνικό ρόλο της επιχείρησης;

Ο κοινωνικός ρόλος του ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗ ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία και τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας. Μέσα από δράσεις και συνεργασίες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και Εκπαιδευτικά, Πολιτιστικά και Φιλανθρωπικά, είμαστε σε συνεχή εγρήγορση να προσφέρουμε τη βοήθεια και τη στήριξή μας.

Κατά διαστήματα πραγματοποιούμε στις εγκαταστάσεις μας σεμινάρια στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής συνεισφοράς στον συνάνθρωπο και στον κάθε εργαζόμενο της εταιρίας, καθώς επίσης και στον καθένα που χρήζει άμεσης βοήθειας έξω απ’ αυτήν. Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 101η εθελοντική Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις του ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ από τον Σύλλογο Εθελοντών Αργολίδας  “Δεσμοί Αίματος” ενώ σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Αιγάλεω​ διενεργήθει επιμορφωτικό σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών.

Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αναλάβαμε πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της Οδικής Ασφάλειας. Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι στατιστικά πληθώρα ατυχημάτων εντοπίζονται στον αστικό ιστό, σχεδιάσαμε δραστηριότητες με την συγκρότηση εθελοντικών ομάδων με αντικείμενο τον καθαρισμό των πινακίδων οδικής κυκλοφορίας του Δήμου μας. Με σύνθημα «Καθαρές Πινακίδες» διοργανώσαμε το «CLEAN UPDAY» και συμμετείχαμε ενεργά στο «Let’s do it Greece 2019».

Κεντρικό πυλώνα του κοινωνικού έργου που αναπτύσσει το ΙΚΤΕΟ διαχρονικά αποτελεί η ασφάλεια. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση παιδιών για τον προληπτικό έλεγχο του οχήματος καθώς και σωστή οδηγική ασφάλεια, πραγματώνεται μέσα από ειδικές ομιλίες-παρουσιάσεις στον χώρο του ΙΚΤΕΟ. Τελευταία μας είχαν επισκευτεί μαθητές του Δ.ΙΕΚ ΑΡΓΟΥΣ του τμήματος Μηχανοτρονικής.

Συνέντευξη ΙΚΤΕΟ Ταραντίλης

Ο αθλητισμός συμπληρώνει την κοινωνική δράση της ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗ μέσα από την υποστήριξη αθλητικών ομάδων και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Με την ίδια φιλοσοφία στηρίξαμε το:

– 17o RALLY SPRINT ΝΑΥΠΛΙΟΥ

2o WILD TERRAIN ΝΑΥΠΛΙΟΥ

– ARCADIA CLASSIC TOUR 2016

– TOUR DU PELOPONNESE

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟ, ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟ και άλλες ομάδες της ευρύτερης περιοχής

OLD BIKE CLUB ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (Λέσχη Παλαιού Ποδηλάτου Αργολίδας)

– ΤΟΥΡΝΟΥΑ FOOT TENNIS ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

– TYROS RUN και TYROS TRIATHLON

– ARGOS WHITE NIGHT RUN

– ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

– ΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΜΥΚΗΝΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS

 

Ποια τα σχέδια του ΙΚΤΕΟ για το 2019:

Η πολιτική της εταιρείας στον χώρο του ελέγχου εκφράζεται με την πλήρη δέσμευση της Διοίκησης για τη μέγιστη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της, για τις προσφερόμενες προς αυτούς υπηρεσίες.

Διατήρηση στενής προσωπικής επαφής με τους πελάτες για να διασφαλιστεί η συνεχής ενημέρωση όσον αφορά τον Τεχνικό Έλεγχο και την εξυπηρέτηση.

Τέλος για 2019 η ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ Α.Ε. υπόσχεται νέες υπηρεσίες στον χώρο του αυτοκινήτου οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Θα θέλατε να μεταφέρετε δυο λόγια προς τούς φίλους οδηγούς;

Αυτό που θα ήθελα να πω, είναι να μην παραμελείτε τον προκαθορισμένο τεχνικό έλεγχο του οχήματός σας. Η διοίκηση και το προσωπικό του ΙΚΤΕΟ ΤΑΡΑΝΤΙΛΗ είναι πάντα δίπλα στον πελάτη,έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία που έχετε σε θέματα Τεχνικού Ελεγχου.

Και όπως λέει ένα αγγλικό ρητό…
Η ΟΔΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΖΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ