ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Τατούλης παρακολουθεί το Facebook του Νίκα

Το Facebook του Παναγιώτη Νίκα αποκάλυψε τις κινήσεις του, εν όψη της ανάληψης των καθηκόντων του, στον απερχόμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο οποίος αντέδρασε και με ανακοίνωση του γραφείου του, τονίζει ότι «Πρωτόγνωρες πολιτικές συμπεριφορές, μας αποκαλύπτει μέσω “facebook” ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης κύριος Νίκας».

Τί συνέβη όμως και προέκυψε αυτό;

Ο κος Νίκας το μεσημέρι της Τετάρτης στη σελίδα του στο Facebook έγραψε:

«Χθες, από τις 7 μέχρι τις 12 το βράδυ ήμουν σε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Τρίπολη, όπου στο Ιστορικό Δημαρχείο, αρχικά συναντήθηκα με Δ.ντες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου αντικείμενο της συνάντησης ήταν υπηρεσιακά θέματα (νέος ΟΕΥ, εκχώρηση υπογραφής, οικονομική κατάσταση, προγραμματικές συμβάσεις κτλπ)

Στη συνέχεια, και από τις 9.00 και μετά, οργανώθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των 5 Περιφερειακών Συμβούλων, μελών της Επιτροπής για το ΕΣΠΑ, για θέματα που συνδέονται με το ΕΣΠΑ, (εντάξεις έργων, τροποποίηση ΕΣΠΑ κτλπ). Στη σύσκεψη μετείχαν και εξειδικευμένοι επιστήμονες με εμπειρία στα κοινοτικά προγράμματα. 

Σήμερα το μεσημέρι θα επισκεφθώ την Κορινθία».

Η αντίδραση Τατούλη ήρθε μια μέρα αργότερα σημειώνοντας:

«Σύμφωνα με δική του ενημέρωση, οργάνωσε σύσκεψη ώρα 9:00 βραδινή, για θέματα που αφορούσαν το ΕΣΠΑ, εντάξεις έργων, τροποποιήσεις, κλπ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πέντε περιφερικοί του σύμβουλοι -τους οποίους ο ίδιος τους έχει ονομάσει μέλη της επιτροπής ΕΣΠΑ….!!!!(Φυσικά αυτή η επιτροπή δεν υφίσταται θεσμικά).

Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει με περισσό θράσος συμμετείχαν ειδικευμένοι επιστήμονες με εμπειρία στα κοινωνικά προγράμματα. Δηλαδή στη σύσκεψη δεν συμμετείχαν οι αρμόδιοι εκ του νομού υπηρεσιακοί παράγοντες της Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου.

Τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής  Πελοποννήσου, που είναι εκ του νομού οι αξιολογητές και διαχειριστές του ΕΣΠΑ δεν συμμετείχαν στη “συγκεκριμένη παρέα”.

Καταγγέλλουμε δημόσια την εξωθεσμική συμπεριφορά του κυρίου Νίκα, ο οποίος πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του, προσπαθεί να δημιουργήσει την “αυλή του”, και να μετατρέψει την περιφέρεια Πελοποννήσου σε “μαγαζάκι” του.

Θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε συνέχιση παρόμοιων συμπεριφορών.

Τον καλούμε να σταματήσει επιτέλους να λειτουργεί με “πληροφορίες και κουτσομπολιά” και να σταθεί στο ύψος της ευθύνης που έχει αναλάβει».