ΠολιτισμόςΑρχείο

Η Επίδαυρος φιλοδοξεί να γίνει αιχμή του δόρατος της αγροτουριστικης Πελοποννήσου

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση Αγροτουρισμού που διοργανώνουν για 22η χρονιά ο Δήμος Επιδαύρου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου, από τις 12 Ιουλίου μέχρι και τις 11 Αυγούστου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Παράλληλες εκδηλώσεις θα ψυχαγωγούν και θα ενημερώνουν τους επισκέπτες τις μέρες της έκθεσης.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο νεοεκλεγείς Δημαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Από τον Οκτώβρη συστήνουμε μόνιμη επιτροπή αγροτουρισμού Επιδαύρου και κάνουμε προτάσεις για να γίνουμε η αιχμή του δόρατος της αγροτουριστικης Πελοποννήσου! Καλή αρχή!»

Στην έκθεση θα βρει κανείς:

  • Τρόφιμα-Ποτά-ηδύποτα εφόσον είναι: Τοπικά Αγροτικά προϊόντα χύμα ή συσκευασμένα, προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, προϊόντα με Πιστοποιημένη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ), συνεταιριστικά προϊόντα καθώς επίσης προϊόντα ντόπιων παραγωγών-συλλόγων-επιχειρήσεων που είτε παράγουν, είτε εμπορεύονται προϊόντα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά
  • Προϊόντα τέχνης, χειροτεχνίας και οικοτεχνίας τα οποία κατασκευάζονται χειροποίητα καθ’ όλη την παραγωγική διαδικασία ή από καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες, συλλόγους ή ιδιώτες με έργα προσωπικής δημιουργίας και πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Σαπούνια και καλλυντικά παραδοσιακά παραγόμενα ή που η παραγωγή τους βασίζεται στη χρήση φυσικών πρώτων υλών και συστατικών.
  • Εκδόσεις, γκραβούρες, τουριστικοί οδηγοί, φωτογραφικά και λοιπά λευκώματα που αφορούν: Ελληνικούς προορισμούς και ταξίδια, την Ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, την λαϊκή τέχνη και παράδοση, ντόπιες γεύσεις, παραδοσιακά προϊόντα και ελληνική κουζίνα.
  • Καλλωπιστικά μεσογειακά φυτά, κηπευτικά, σπόροι από φυτώρια και ανθοπωλεία (παραγωγοί).
  • Ξενοδοχειακά καταλύματα, σύλλογοι, ενώσεις, εταιρείες, σύνδεσμοι συναφείς με τον αγροτουρισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό.